Aprovat definitivament el Pla d’usos de plantes baixes

0
289

Ja està en vigor el Pla especial urbanístic de regulació d’usos en les plantes baixes de la Llagosta, que ha aprovat de forma definitiva la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona. Per una banda, el document estableix vuit eixos comercials en els quals en cap cas es podran transformar les plantes baixes en habitatges. Algunes de les zones en les quals es protegeix el comerç són Onze de Setembre, Primer de Maig, Estació, Pintor Sert i Joan Miró. D’altra banda, el Pla unifica els usos que es podran donar a les plantes baixes per àmbits.

El document aprovat ara definitivament té per finalitat contribuir a consolidar el comerç com a element integrador i estructurador del municipi, tenint cura de les diverses vessants en els àmbits de les millores socials, la millora del medi ambient i la promoció econòmica dels establiments.

Es tracta d’assolir la coexistència pacífica, sense distorsions, entre els diferents usos de les zones residencials, de conformitat amb els principis de cohesió social i desenvolupament sostenible, establerts en la Llei d’Urbanisme.

És un pas important per definir el futur del nostre municipi. Aquest pla especial defineix un model urbà més sostenible i resilient, es fa una aposta decidida pel comerç local i de proximitat definint uns eixos que pretenen dinamitzar i protegir el nostre teixit comercial”, ha indicat el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de la Llagosta, Marc Ruiz.

Durant la tramitació del Pla es van suspendre les llicències de canvi d’ús de les plantes baixes de local a habitatge. Ara, s’aixeca aquesta suspensió i seran aprovades aquelles llicències que s’ajustin a la nova normativa.

En aquest enllaç es pot consultar el nou Pla: https://dtes.gencat.cat/rpucportal/AppJava/cercaExpedient.do?reqCode=veureDocument&codintExp=290607&fromPage=load

Publicitat