L’atur a la Llagosta va disminuir en 20 persones al mes d’agost

0
441

El nombre de veïns i veïnes de la nostra localitat inscrits a l’Oficina de Treball de la Generalitat a 21 d’agost era de 859. La taxa de desocupació a la Llagosta s’ha situat en el 13,39 %. Aquest és el cinquè mes consecutiu de descens de l’atur local.

A l’agost la desocupació a la Llagosta va disminuir en deu homes, quedant en 341, i de deu dones, amb un total de 518 aturades. En els darrers dotze mesos, l’atur masculí ha baixat en 94 persones, mentre que el femení ho ha fet en 54.

Per edats, el major descens de l’atur el trobem entre els joves de 20 a 24 anys, que ha baixat en onze, i en el grup de 50 a 54, que ho ha fet en sis. La resta han registrat poques variacions. La desocupació continua afectant més als majors de 60 anys, amb 154 persones sense feina.

Per durada en situació de demandant d’ocupació, el comportament ha estat molt diferent. El col·lectiu de persones que porten fins a tres mesos a l’atur ha crescut en 33 persones. També han registrat increments destacats el grup que fa entre nou i dotze mesos sense feina i el que porta entre divuit i vint-i-un mesos, que ha pujat en onze cadascú. A l’altre extrem hi ha el de persones que fa de dotze a quinze mesos buscant feina, que ha baixat en vint-i-una, o el de quinze a divuit mesos, que ho ha fet en dinou.

Per estudis, només creix el grup amb estudis universitaris de primer cicle, que ho fa en cinc persones. Les persones aturades amb estudis secundaris obligatoris o educació general ha baixat en divuit.

Per sectors econòmics, el de serveis ha registrat dotze persones menys aturades, el col·lectiu sense ocupació anterior ha baixat en deu, el de la construcció ho ha fet en una, el sector agrícola es manté estable i el de la indústria ha crescut en tres.

Al Vallès Oriental, l’atur ha disminuït en 409 persones i a final d’agost hi havia un total de 20.090 inscrites a l’OTG. La taxa d’atur comarcal ha baixat fins a l’11,37 %.

Publicitat