S’inicia la licitació de les obres del servei d’Urgències de l’Hospital de Mollet

0
90

L’Hospital de Mollet ha obert la licitació del concurs per redactar i executar les obres d’ampliació de les urgències del centre molletà, que dona servei a la Llagosta. El projecte vol donar resposta a l’augment de la població de referència del Baix Vallès, l’increment de demandes especialitzades d’atenció urgent i les noves necessitats sorgides durant la pandèmia de la COVID-19.

Les empreses interessades disposaran fins al proper dia 18 d’octubre per presentar l’oferta que es valorarà i s’adjudicarà un cop analitzada tota la informació. Es preveu un termini d’11 mesos per la realització de les obres de reforma i ampliació, amb l’objectiu que les noves urgències es posin en marxa  a finals del 2022.

El servei d’Urgències guanyarà 500 metres quadrats més

L’ampliació dotarà al Servei d’Urgències de quasi 500 metres quadrats més, passant de 1.000  a 1.500 metres quadrats de superfície total construïda i permetrà sectoritzar i diferenciar els diferents processos d’urgències. Així mateix, els nous espais augmentaran quasi un 30% el nombre de punts d’atenció, deu punts més que els actuals i incorporaran un servei d’imatge diagnòstica dins de la mateixa unitat per agilitzar els processos. La inversió prevista és d’1,3 milions d’euros per al projecte executiu i l’obra i 400.000 euros per a l’equipament.

El projecte s’ha dissenyat perquè sigui possible establir una atenció especialitzada i diferenciada per a pacients fràgils, pediàtrics, traumatològics o agitats. Concretament, la nova estructuració d’urgències preveu dos boxes i dos punts de tractament per a pediatria, sis boxes per a traumatologia, cinc boxes d’observació per a pacients geriàtrics o fràgils i un box de seguretat. Per tal de poder seguir donant resposta a les necessitats generades per la pandèmia de la Covid-19 s’han dissenyat circuits sectoritzats per a pacients respiratoris.

Publicitat