Divendres, 02 desembre 2022
8.2 C
La Llagosta

Voluntaris de Protecció Civil de la Llagosta col·laboren en l’emergència d’Alcanar


Dos membres de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de la Llagosta van col·laborar durant dos dies en els treballs d’emergència per les pluges torrencials de dimecres que van afectar el Baix Ebre, el Montsià i el Baix Maestrat. Concretament, els voluntaris llagostencs s’hi van desplaçar a la localitat d’Alcanar, de les més afectades per les inundacions i que va enregistrar més de 212 litres per metre quadrat.

Els voluntaris de Protecció Civil van rebre l’avís el mateix dimecres i a la tarda ja hi eren a Alcanar per fer tasques en col·laboració amb la Coordinadora de la Protecció Civil de Catalunya. “Vam estar fent treballs d’assistència al centre d’acollida i reconeixement de la zona, però també vam intentar anar a la nit al barri de les Cases d’Alcanar. Va ser impossible arribar-hi de matinada perquè el camí estava força malament, molta aigua i murs trencats”, explica Manolo Muñoz, responsable operatiu de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de la Llagosta, que va desplaçar-se fins a Alcanar amb la companya i secretària de l’entitat, Cristina López. “El dijous vam fer molts treballs d’ajuda a les persones de les Cases d’Alcanar i molta neteja a la via pública. No vam parar en cap moment perquè sabíem que les primeres 48 hores són molt importants per assistir a les persones. Tothom volia el nostre ajut”, comenta Muñoz, que afegeix: “vam treure molta aigua, fang i branques trencades”.

Publicitat

Publicitat