El mes de juliol acaba amb una important davallada de l’atur a la nostra localitat

0
130

L’atur a la Llagosta ha disminuït en 75 persones durant el mes de juliol. Això fa que la taxa de desocupació a la nostra localitat se situï en el 13,7 %. A 31 de juliol hi havia a la nostra localitat 879 persones inscrites a l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG).

Per sexes, aquest darrer mes, el nombre d’homes sense feina ha baixat en 38 i el de dones en 37. Tot i això, aquesta xifra és molt diferent si tenim en compte les dades d’ara fa un any, al juliol del 20202, ja que en aquest temps s’han registrat 72 homes menys en situació d’atur i només divuit dones. Actualment hi ha 351 homes sense feina i 528 dones.

Per edats, pràcticament tots els trams han baixat el nombre de desocupats, tant sols el grup que va de 40 a 44 anys i els majors de 64 no mostren cap variació. Els que han experimentat una major davallada són els grups de 25 a 29 anys, amb catorze persones menys, i el de 20 a 24 i el de 30 a 34, que baixen en tretze persones cadascun.

Per temps en situació d’atur ens trobem que el comportament ha estat molt variat. Si en el col·lectiu que porta de dotze a quinze mesos en situació d’atur ha baixat en 72 persones i el de nou a dotze mesos ho ha fet en onze, el grup que va de quinze a divuit mesos que està a l’atur ha crescut en divuit persones i el de divuit a vint-i-un mesos, en onze. També s’ha incrementat el nombre de persones noves aturades, que en són nou més.

Per sectors industrials, destaca la baixada en 55 persones al sector serveis, vuit en el col·lectiu sense ocupació anterior, cinc a la construcció, quatre a la indústria i tres a l’agrícola.

Al Vallès Oriental, la taxa d’atur ha baixat fins al 10,86%, amb una disminució de persones sense feina de 2.631, el que deixa el nombre de vallesans i vallesanes desocupats en 21.499.

Publicitat