L’Ajuntament detecta quinze casos de persones grans necessitades d’atenció

0
325

El programa de visites a persones majors de 80 anys veïnes de la Llagosta realitzat durant els darrers mesos, ha pogut detectar fins a quinze casos de gent gran que necessitaven algun tipus d’atenció.

Durant aquest temps, s’han realitzat un total de 89 entrevistes personalitzades, d’un cens de 123 persones més grans de 80 anys que no s’havien adreçat en cap moment als Serveis Socials, ni havia sol·licitat cap dels serveis que es presten com la teleassistència, els serveis d’atenció domiciliària o els àpats, entre d’altres.

El programa de visites ha pogut detectar nou casos de persones amb ingressos inferiors a la pensió no contributiva, cinc amb risc d’aïllament i un cas en risc nutricional. Totes les situacions han passat a mans dels Serveis Socials Municipals per atendre-les. A més, passaran a formar part del llistat de persones usuàries per poder fer un seguiment de cada cas.

L’Ajuntament de la Llagosta es va adherir al programa de la Diputació de Barcelona que pretén apropar a la gent gran els serveis socials. La finalitat és permetre als ens locals ampliar el coneixement sobre la realitat de la població envellida del municipi i afavorir la planificació de polítiques socials adaptades a les seves necessitats.

El programa ha permès valorar de forma multidimensional les necessitats personals (autonomia, percepció de l’estat de la salut, situació de l’habitatge, etc…), informar sobre l’oferta de prestacions i serveis al seu abast i detectar les situacions de risc o vulnerabilitat.

Per a l’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, “gràcies a aquest programa de la Diputació s’han detectat aquestes situacions i podem evitar que vagi a més”. Sierra ha avançat que casos com el de les persones que reben ingressos inferiors a la pensió no contributiva “es facilitarà la seva tramitació, a més, si els precisen, se’ls oferiran serveis com el de teleassistència, el Servei d’Atenció Domiciliària o altres als que tinguin dret”.

La intenció de l’Ajuntament és fer una altra ronda de visites per poder arribar a la resta de població major de 80 anys que no ha pogut ser localitzada i concretar la seva situació, si encara viuen a la Llagosta.

Publicitat