Diumenge, 14 agost 2022
27 C
La Llagosta

El Ple aprova una moció de suport a l’Atenció Primària de Salut

El Ple de l’Ajuntament de la Llagosta va aprovar ahir per unanimitat una moció de suport a l’Atenció Primària de Salut presentada pels grups municipals del PSC i de LLEC en nom de la Plataforma en defensa de la sanitat pública del Baix Vallès i de Marea Blanca. El document reclama als responsables del Govern de la Generalitat que entomin amb caràcter urgent i prioritari l’Atenció Primària com a servei imprescindible per a la població i per al sosteniment i permanència d’un sistema sanitari públic, universal i de qualitat. També demana una Atenció Primària que garanteixi els atributs que li donen sentit i la participació efectiva de la població en les decisions de política sanitària en tots els nivells i instàncies.

Entre altres aspectes, se sol·licita la reobertura de tots els CAP i Consultoris locals, la recuperació de les visites presencials a criteri de pacient, la millora dels equipaments tecnològics per a comunicació telefònica i telemàtica per resoldre consultes administratives o de seguiment a criteri de pacient i professional i destinar el 25% del pressupost de Salut per als Equips d’Atenció Primària.

D’altra banda, durant el ple ordinari de juliol també es va aprovar per unanimitat que el 21 de març i el 12 de setembre seran els dies festius locals de la Llagosta de 2022.

A més es va aprovar, amb el vot en contra de LLEC i l’abstenció d’ERC, la revisió dels preus corresponents a la gestió del servei de recollida i transport fins a planta de tractament de la fracció rebuig dels residus municipals i neteja viària del municipi de la Llagosta per a l’exercici 2020 amb un increment total de 5.132 euros.

Un altre dels punts de l’ordre del dia del ple va ser la ratificació del decret d’Alcaldia d’aprovació inicial de les bases reguladores per a l’adjudicació de les barraques/bar de l’Espai de concerts de la Festa Major de 2021. ERC i LLEC van votar-hi en contra.

També es va aprovar per unanimitat l’adhesió de l’Ajuntament de la Llagosta a la Declaració institucional del Departament de Treball, Afers socials i famílies de la Generalitat amb motiu del 28 de juny, Dia per l’alliberament LGTBI+.

El Ple va donar llum verda de forma inicial, amb les abstencions d’ERC i LLEC, a la modificació de l’ordenança fiscal que regula els preus públics corresponents als serveis prestats al Complex Esportiu Municipal El Turó. La regidora d’Hisenda, Conchi Jiménez, va explicar que es congelen les quotes bàsiques amb l’objectiu de recuperar abonats.

A més, es va aprovar inicialment una modificació pressupostària per suplement de crèdit amb les abstencions de LLEC i ERC.

Durant el ple es va aprovar per unanimitat una moció del grup municipal del PSC en suport al Tractat sobre la prohibició de les armes nuclears.

El grup municipal d’ERC va presentar dues mocions. Una, per al reconeixement públic del dol perinatal, gestacional i neonatal, va ser aprovada per unanimitat. L’altra, en suport a l’amnistia, només va comptar amb el vot a favor d’ERC. El PSC i Cs van votar en contra i LLEC es va abstenir.

Es pot tornar a veure el ple en el següent enllaç: https://youtu.be/IV0iRk483tA

Publicitat

Publicitat