Dissabte, 03 juny 2023
18.6 C
La Llagosta

Santa Perpètua assumeix la presidència de l’Associació de Municipis de l’Eix de la Riera de Caldes

L’alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia, ha assumit la presidència de l’Associació de Municipis de l’Eix de la Riera de Caldes (AMERC). La primera edil perpetuenca pren el relleu de l’alcalde de Polinyà, Javier Silva, com a màxima responsable d’aquest organisme durant un any.

El nomenament de la nova presidència va ser un dels punts de l’ordre del dia de l’assemblea de l’AMERC, que es va celebrar ahir a Santa Perpètua amb l’assistència dels alcaldes de Caldes de Montbui, Isidre Pineda, i de Sentmenat, Marc Verneda, del regidor d’Economia de Palau-solità i Plegamans, Sergi Plaza, i del tercer tinent d’alcalde de la Llagosta, Jordi Jiménez.

L’alcaldessa de Santa Perpètua i presidenta de l’AMERC durant els propers dotze mesos va proposar a l’associació nous reptes centrats en la mobilitat amb projectes que afecten el territori com la millora de la B140, les oportunitats dels fons europeus Next Generation, les millores de la xarxa ferroviària i les noves oportunitats de la Terminal Intermodal de Mercaderies de la Llagosta. Isabel Garcia va agrair el treball realitzat per l’Ajuntament de Polinyà durant el darrer any i va recordar que la presidència rotatòria ja ha passat per totes les alcaldies des de la constitució de l’AMERC l’any 2014. “Crec que hem de fer un balanç molt positiu d’aquests anys, perquè hem situat la cooperació territorial i entre administracions en el centre de la nostra acció política”, va detallar Garcia.

Per la seva part, el tercer tinent d’alcalde de la Llagosta, Jordi Jiménez, va destacar que l’estació intermodal de la nostra localitat “pot ser una gran oportunitat, no només per a la Llagosta, sinó per a tots els polígons del voltant i que portarà molta feina directa i sobretot indirecta”.

La presidència de l’AMERC és rotatòria i de caràcter anual i amb aquest nou relleu s’inicia un segon cicle, després que tots els ajuntaments de l’ens hagin exercit aquesta responsabilitat, en ordre determinat pel nombre d’habitants de cada població.

L’Associació va néixer l’any 2014 i està formada pels municipis de Caldes de Montbui, la Llagosta, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat. L’entitat té com a objectiu potenciar el desenvolupament empresarial, la indústria i la creació d’ocupació dels sis municipis i abasta un territori de 109 km2 amb una població de més de 89.000 habitants i un teixit empresarial que inclou 32 polígons amb unes 3.500 empreses i més de 50.000 llocs de treball.

Publicitat

Publicitat

Més notícies