Diumenge, 01 octubre 2023
23.3 C
La Llagosta

Ja es poden fer les proves de nivell de català per al proper curs

L’Oficina de Català de la Llagosta està realitzant les proves de col·locació per al cursos de català que organitza el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL). Aquestes proves es feien habitualment al setembre, abans de l’inici del curs, però degut a les restriccions per la pandèmia han decidit ampliar-les i fer-ne aquests dies fins al 23 de juliol. Les proves també es podran fer de l’1 al 15 de setembre.

La prova de col·locació és un requisit per aquelles persones que tinguin un coneixement del català però no que no puguin justificar-lo amb un curs anterior o amb un certificat oficial. El resultat de la prova de nivell té una validesa de dos anys. La inscripció a la prova es pot fer en línia a traves del web del Consorci. També es pot demanar informació a l’Oficina de Català, trucant per telèfon al 634 254 761.

Voluntariat per la Llengua

D’altra banda, el CPNL manté oberta la inscripció per a persones voluntàries i aprenents al programa Voluntariat per la Llengua (VxL). La modalitat que està en marxa és la virtual, un sistema que permet que les parelles lingüístiques es trobin des de qualsevol lloc en el moment que millor els vagi per videoconferència.

Des de l’Oficina de Català fan una crida a participar en aquest projecte durant les vacances, ja que consideren que és un bon moment per compartir noves experiències i conèixer llocs, cultures i persones diferents. Les inscripcions es mantenen obertes tant a voluntaris com a aprenents al web del Voluntariat per la Llengua .

En el marc d’aquest projecte, l’Oficina de Català de la Llagosta acollirà a finals de novembre l’exposició “Quan parles fas màgia”, creada per la Direcció General de Política Lingüística i que vol animar les persones a afegir-se a aquest programa d’enriquiment lingüístic, cultural i personal que no ha parat de créixer des de la seva creació, l’any 2003.

Per ser voluntari o voluntària del VxL només cal ser major d’edat i parlar català (no cal saber-lo escriure ni tenir-ne cap certificat de coneixements) i el compromís que s’adquireix és el de conversar una hora a la setmana en català amb l’aprenent que el dinamitzador de VxL assigni en funció de la disponibilitat i preferències de les fitxes d’inscripció.

Publicitat

Publicitat

Més notícies