Ahir es va poder donar sang i plasma durant la visita del Banc de Sang a la Llagosta

0
260

La captació de sang que es va fer ahir a la Llagosta va aconseguir un total de 60 donacions. Com a novetat, el Banc de Sang va oferir la possibilitat de donar plasma. En aquest cas, les donacions van arribar a les quinze.

La xifra de donacions de sang és una mica més baixa que en anteriors visites del Banc de Sang a la Llagosta, però el balanç és positiu, ja que ahir es van apropar a donar sang per primera vegada set persones i tretze més no ho van poder fer per diversos motius. El ritme de donacions va ser més alt a la tarda que al matí, aconseguint 36 i 24 respectivament.

A la captació d’aquest dimarts al Centre Cultural, es va poder donar plasma per primera vegada aquest any. El procés és una mica llarg, per aquest motiu el nombre de donants va ser de quinze, vuit al matí i set a la tarda. La donació de plasma dura aproximadament 45 minuts i es pot fer fins a 24 vegades l’any, deixant passar quinze dies entre donacions. La intenció és repetir aquesta captació a la Llagosta en properes visites si s’aconsegueix mantenir un bon ritme de donacions.

El Banc de Sang tornarà a visitar la nostra localitat el dimarts 7 de setembre, abans de la Festa Major, i el dimarts 2 de novembre. Les captacions de sang a la Llagosta compten amb la col·laboració del grup de voluntàries de la nostra població que formen part de l’Associació de Donants de Sang del Vallès Oriental.

Publicitat