L’atur disminueix per tercer mes consecutiu a la Llagosta i baixa del miler de persones

0
153

L’atur ha baixat a la Llagosta en 67 persones durant el mes de juny. El nombre de veïns i veïnes inscrits a l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG) ha baixat del miler i s’ha situat en 954. La taxa de desocupació se situa així en 14,87%.

Respecte a ara fa un any, la xifra de persones sense feina ha disminuït a la Llagosta en 86 persones. A la nostra localitat hi ha 389 homes aturats, 44 menys que al maig, i 565 dones, 23 menys. Així, mentre que la variació relativa masculina baixa respecte al maig en un 10,16%, la femenina només ho fa en un 3,91%.

Per sectors econòmics, el que ha tingut un millor comportament ha estat el de serveis, amb 41 persones menys aturades; seguit del de la construcció, que ha baixat en onze; el de la indústria i el col·lectiu sense ocupació anterior, que disminueix en set persones cadascú; i, finalment, el sector agrícola, que baixa en una persona.

Per edats, destaca la disminució en tretze persones del grup que va dels 55 als 59 anys i del que està entre 45 a 49, que baixa en dotze. Tot i això, aquests són uns dels grups que més persones en situació d’atur acumulen, 136 el primer i 142 el segon. El grup més nombrós és el que correspon a les persones entre els 60 i els 65 anys, amb 153, cinc menys que al maig. Al juny, només el col·lectiu que es troba entre els 20 i 24 anys ha crescut en una persona. La resta, tots han disminuït.

Per temps en situació d’atur, els que portaven entre dotze i quinze mesos sense feina han baixat en 38 persones, i els que fa entre sis i nou mesos que estan al registre de l’OTG en son 21 menys. Mentre que els que fa entre 21 i 24 mesos que estan a l’atur creixen en onze.

Pel que fa al nivell d’estudis, el que ha experimentat un major descens és el de persones que tenen ensenyaments obligatoris, que en són 42 menys a l’atur. Tot i això aquest col·lectiu a la Llagosta acumula 627 persones sense feina.

Al Vallès Oriental, l’atur ha disminuït en 1.404 persones. El juny ha acabat a la nostra comarca 21.130 inscrits i inscrites a l’OTG i la taxa d’atur s’ha situat en el 12,19 %.

Publicitat