Álvaro Monterrubio: “Volem fer que a la nostra generació, la Generació Z, li agradi reciclar”

0
270

Acaba d’entrar a formar part d’una startup que vol crear oportunitats a partir del moment de crisi. Jove llagostenc amb inquietuds molt diverses, des de ben petit l’hem pogut veure amb una càmera enregistrant activitats al carrer o als partits del seu germà. Fins i tot va crear el seu canal a Youtube, 3ltvlallagosta.

Explica’ns que és aquesta startup de la qual formes part.
És una startup que va sorgir durant el confinament. Vam veure que s’estaven creant moltes empreses per produir plàstics, mascaretes, guants,…, però ningú havia pensat què es faria després amb tot aquest plàstic. Llavors va sorgir la idea de reciclar les mascaretes, ja que estan fetes de propilè. Amb aquest material es poden fer infinites coses.

Quina és la teva tasca?
L’empresa, que es diu filmagroup, l’han creat uns universitaris i van contactar amb mi per a tot el tema de màrqueting i comunicació. M’encarrego de pensar com arribar a més gent i de quina manera volem comunicar el que és la nostra empresa per arribar a ajuntaments o altres empreses perquè contractin els nostres serveis. A més, volem fer que a la nostra generació, la Generació Z, li agradi reciclar.

En quin moment es troba aquesta nova empresa?
Ara ja estem començant a produir, ja que acabem d’incorporar a un enginyer de producte al grup. Estem reciclant el plàstic de les mascaretes. Després d’un procés de tractament i desinfecció, es formen pélets, que són com boletes molt petites de plàstic, i a partir d’aquí es poden fer molts productes, com bancs, papereres,…Ara ja estem començant a tenir les primeres inversions, ja que primer s’ha fet un procés de preparació, estudi de mercat, com fer-ho tot, com incorporar a administracions que volen fer comunicació i conscienciació sobre el reciclatge i posar punts de recollida de mascaretes.

Però hi ha moltes empreses que es dediquen al reciclatge.
Sí, però les empreses tradicionals sempre et donen un missatge molt seriós, amb una imatge molt professional, que són els millors,… I crec que a la joventut això ens cansa, veure persones amb traje, superserioses. Volem gent que ens entengui, que vulgui fer coses noves i que de veritat tinguin un impacte, no només moure’s per diners. La nostra generació vol millorar, que sigui més proper tot.
A l’empresa no tenim cap “jefe”. Sí que hi ha el líder, el CEO, però tots estem en contacte, treballant un al costat de l’altre. Jo puc ajudar al de vendes, el de vendes em pot donar idees a mi. És molt col·laboratiu.

Tot això ho has fet mentre acabaves el Batxillerat i feies la selectivitat.
Sí, he fet el Batxillerat científic tecnològic. Ara vull estudiar alguna enginyeria, perquè crec que tenen moltes sortides en algun dels àmbits que m’agraden i després fer algun màster per especialitzar-me.

Ja tens alguna idea de quina serà aquesta especialització?
No, ja ho veuré. La carrera són quatre anys per descobrir tot el que hi ha al voltant de la tecnologia, després ja veuré. Potser conec altres àmbits que no he fet fins ara i m’agraden.

Una de les teves aficions és el món de l’audiovisual. Quan vas començar a gravar vídeos?
Era molt petit, potser tenia sis anys quan vaig començar a fer pel·lícules amb els Playmobil, amb una càmera de cinta. Després vaig començar a gravar partits del meu germà, activitats de la Llagosta,… A partir d’aquí vaig veure que m’agradava i li he dedicat molt de temps. Ara he passat de la Llagosta a anar a festivals importants, esdeveniments que es fan a Barcelona,… M’encanta.

Quins han estat els projectes que has fet fins ara?
He fet un curt per al concurs de TMB. Ha estat el meu primer curtmetratge amb un guió més extens, pensant ja una idea. Amb uns amics vam enregistrar-ho i ens vam presentar. No vam passar de la primera fase però l’experiència va estar molt bé, vam aprendre molt. Després per a una altra startup, que creaven una aplicació, vaig fer un vídeo de promoció per a l’estiu, vam gravar per tot Catalunya fent moltes activitats. Va ser una producció bastant gran.

Aquest és un camp que vols explorar més?
Sí, perquè no em vull quedar fent vídeos a petita escala. M’agradaria arribar a fer produccions grans on el pressupost no sigui un límit. Ara mateix amb els mitjans que tinc m’haig d’apanyar amb els amics. En un futur m’agradaria comptar amb diners per invertir i fer una producció més gran, amb més qualitat.

Tu només fas la gravació?
No, ho faig tot. Primer faig un guió, a partir del que volen fer, els hi ensenyo i quan donen l’ok treballo en la part de producció, què necessitem, a on gravar, què gravar,… I després faig la postproducció, tot el procés sencer.

Tot això requereix una formació.
Jo ho he après de la pràctica i de youtubers. A Youtube jo buscava el que volia i a partir d’aquí he aprés altres maneres de fer les coses, mai he fet cap curs, només el de l’Apple iMovie, el programa d’edició. La resta és autoformació.

Publicitat