L’AMERC posa en marxa la plataforma Compraprop

0
479

L’Associació de Municipis de l’Eix de la Riera de Caldes (AMERC) ha activat la plataforma Compraprop (compraprop.rieradecaldes.com), la botiga online dels comerços de les sis poblacions que representa l’entitat. Els ciutadans poden comprar ja, des d’un únic lloc, a un centenar de botigues de Polinyà, Caldes de Montbui, la Llagosta, Palau-solità i Plegamans, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat. Durant els primers sis mesos de funcionament de la plataforma, el servei a domicili serà gratuït.

L’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, ha assistit avui a l’acte de presentació d’aquesta iniciativa, que ha tingut lloc a Polinyà. Compraprop és un projecte de l’AMERC que neix amb el doble objectiu de facilitar als ciutadans la compra als comerços de proximitat i dinamitzar el teixit socioeconòmic de l’eix de la riera de Caldes. De moment, onze comerços de la Llagosta s’han sumat a aquesta iniciativa.

Una de les novetats del llançament de Compraprop és que els sis primers mesos l’enviament serà gratuït als sis municipis de la Riera de Caldes. La compra online ofereix tant l’opció “click&collect” de recollida a la botiga com de transport a domicili.

El portal està organitzat per poblacions i per categories: alimentació; electrònica, informàtica i fotografia; restauració i serveis turístics; llibres, papereria i lleure; moda i complements; flors, plantes i animals; bellesa i salut; esports; llar i bricolatge i automoció.

El cost de la posada en marxa de la plataforma més les despeses del primer mig any de funcionament, que inclou la campanya de comunicació, la logística i el manteniment del Compraprop, ha estat de 74.000 euros. Aproximadament 20.000 euros seran subvencionats per la Diputació de Barcelona.

Amb Compraprop els comerciants poden crear la seva pròpia botiga online personalitzada, sense cap cost, i actualitzar el catàleg de productes i gestionar les comandes. Així com configurar els diferents mètodes de pagament (bizum, targeta de crèdit o pagament en el punt d’entrega) i les opcions de lliurament.

Comprar en botigues de proximitat és més sostenible i té un impacte positiu en el nostre entorn, perquè es redueixen les emissions i així contribueix a preservar el medi ambient. Però no només això, també estimula el creixement del teixit comercial dels nostres pobles, permet gaudir de productes més frescos i de km0 i genera una comunitat sòlida. Els vincles entre comerciants i clients es basen en la relació de confiança. Amb Compraprop, a més, es teixeixen vincles entre els sis municipis de l’eix de la Riera de Caldes i els seus veïns i veïnes.

L’AMERC representa l’àrea econòmica constituïda pels termes municipals de Caldes de Montbui, Sentmenat, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Santa Perpètua de Mogoda i la Llagosta. El seu objectiu és potenciar el desenvolupament empresarial, la indústria i la creació d’ocupació dels sis municipis. Aquesta àrea constitueix un eix essencial de comunica­cions entre el Vallès i l’àrea metropolitana de Barcelona i amb la resta de comarques catalanes. El teixit empresa­rial d’aquest territori té més de 87.000 habitants, 42.000 llocs de treball i 32 polígons d’activitat econòmica amb més de 1.000 empreses industrials.

Publicitat