L’Ajuntament aprova el pressupost municipal amb 1,8 milions d’euros per a inversions

0
158

L’Ajuntament de la Llagosta va aprovar ahir per unanimitat de forma inicial el pressupost municipal del 2021 durant la celebració d’un ple extraordinari. El Consistori comptarà aquest any amb 12.731.294 euros.

L’Ajuntament preveu destinar aquest exercici 1.811.013 euros a inversions. Per a diferents actuacions en la via pública, es dedicaran 1.571.513 euros. Està previst reformar el carrer de Sant Miquel amb un pressupost de gairebé 400.000 euros i reparar la vorera de l’avinguda del Primer de Maig (236.000 euros). També es crearà un parc amb jocs d’aigua (250.000 euros) i es destinaran 310.000 euros a la millora de sis parcs infantils.

A més, 110.000 euros serviran per a la renovació de l’skateparc. També es posarà en marxa un servei de vigilància al carrer amb càmeres (100.000 euros). Per a diferents compres per al Centre Cultural es destinen 60.000 euros i per al Casal d’Avis, 11.500 euros.

Al capítol d’inversions, també es contempla una partida de 15.000 euros per a un pàrquing de bicis. A més, es faran diferents projectes d’eficiència energètica amb l’objectiu de cuidar el medi ambient i ser més sostenibles. També es treballarà en l’asfaltat i reparació de voreres d’alguns carrers del municipi. Una part de les inversions es pagaran amb préstecs de la Diputació de Barcelona i l’altra amb subvencions d’aquest mateix organisme provincial.

L’equip de govern municipal planteja un pressupost en el qual “el primer eix vertebrador és una marcada contenció de la despesa amb l’objectiu de garantir la prestació dels serveis necessaris per a la ciutadania, així com aquells altres imprevistos que puguin anar sorgint en un escenari de millora, però encara incertesa tant sanitària com econòmica”, va explicar ahir la regidora d’Economia i Hisenda, Conchi Jiménez.

“No deixarem a ningú enrere; per aquest motiu es fa una clara aposta per la dotació de partides de serveis socials per tal de garantir la correcta prestació d’aquests serveis, així com la cobertura de les noves necessitats sorgides arrel de la crisi econòmica derivada de la crisi sanitària provocada per la Covid-19”, va afegir Jiménez.

El tercer eix vertebrador del pressupost és la planificació i inici de l’execució de diversos projectes nous, tant de serveis municipals com urbanístics, per tal d’anar millorant com a municipi.

L’alcalde, Óscar Sierra, va destacar les aportacions de la Diputació de Barcelona a les inversions per “millorar el poble i fer-lo més amable amb les persones”.

La portaveu del grup municipal d’ERC, Cristina Segura, va dir que “és un pressupost molt correcte”, mentre que la portaveu de LLEC, Eva Miguel, va explicar que “l’any 2019 vam fer propostes que no van ser acceptades i moltes d’elles surten en aquest pressupost; per això el votarem a favor”. L’edil de Cs, Jorge Sabanza, va assegurar que “és un pressupost que està bastant bé i que solucionarà problemes del poble i dels veïns”.

Els números aprovats ahir també contemplen el pressupost de l’empresa pública Gestió Municipal de Sòl i Patrimoni, que serà de 935.070,78 euros.

Podeu tornar a veure el ple per Youtube en el següent enllaç: https://youtu.be/XmeE-YsWCPs

Publicitat