Bona acollida de la passejada per l’arbreda en el Dia Mundial del Medi Ambient

0
50

Una trentena de persones van assistir dissabte a la passejada per l’arbreda organitzada per un grup de veïns de la nostra localitat amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient. La proposta va comptar amb més participació de l’esperada pels organitzadors.

Durant el recorregut per la pollancreda situada entre el riu Besòs i l’autopista C-33, les persones participants van poder conèixer la riquesa ecològica d’aquest espai i la seva diversitat de flora i fauna. Els organitzadors van explicar anècdotes botàniques de la zona, la seva ornitologia i la seva història. Durant la sortida també es van posar en evidència els perills que amenacen aquest espai natural del nostre municipi.

Els promotors de l’acció divulgativa han estat tres persones vinculades al grup Viu la Riera, Horacio Matas, Xavier  Sanz i José Luis Mediavilla. La passejada va incloure la zona de l’arbreda situada entre l’autopista i la via ferroviària. Per a un dels organitzadors, Xavier Sanz, “aquest espai és com un petit tresor, un paradís perdut enmig de l’asfalt. No és comparable a altres zones de gran interès natural, però tenir això és un tresor”. Per a Sanz, l’arbreda “s’està convertint en una zona molt interessant, està en un procès de recuperació del bosc original. El fet d’estar apartat fa que la natura torni a ocupar el seu lloc”.

La jornada va finalitzar amb una posada en comú d’idees per protegir l’espai i apropar-lo a la ciutadania per poder gaudir-lo d’una forma responsable. Sanz ha explicat que durant l’intercanvi d’opinions va sorgir la necessitat d’arribar a compaginar “una doble vessant, la natural i el manteniment de l’espai ecològic amb l’aprofitament de l’espai com a zona d’esbarjo però respectant l’entorn”.

A la passejada van participar la regidora de Medi ambient de la Llagosta, Isabel Rodríguez, i la cap d’àrea de Planificació i Territori, Míriam García.

Publicitat