Instal·len 1.368 plaques fotovoltaiques a l’Hospital de Mollet

0
53

L’Hospital de Mollet compta amb una nova instal·lació fotovoltaica amb 1.368 plaques que proporcionen una mitjana del 12,5% del total del consum del centre sanitari. L’acte de presentació de l’obra es va fer ahir i va estar presidit per l’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs; la gerent de la Regió Sanitària Metropolitana Nord, Anna Aran; i el president de la Fundació Sanitària Mollet, Andreu Llargués; i conduït pel cap de meteorologia de TV3 i professor associat de la UB, Tomàs Molina. L’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, hi va assistir.

“Amb aquesta instal·lació reduïm anualment 120 tones la nostra emissió de CO2, que equival a plantar 240 arbres nous cada any”, va explicar Òscar Sotos, director d’Infraestructures de la Fundació Sanitària Mollet.  S’estima que la nova instal·lació fotovoltaica tingui una producció de més de 800.000 kWh, aproximadament el consum d’una mitjana de 200 habitatges de 75m2. Aquesta producció, que s’injecta a la corrent de l’Hospital de Mollet per a un consum immediat, proporcionaria un 12,5% del consum d’energia elèctrica total, un 7% durant els mesos d’hivern i un 25% durant l’estiu. L’Hospital de Mollet ha realitzat una inversió de 450.000 euros per a la instal·lació del sistema fotovoltaic, que es preveu que s’amortitzi al llarg de 7 anys.

Durant l’acte, es va presentar el projecte de Green Hospital que es va iniciar amb la construcció del nou hospital i que culmina amb la instal·lació fotovoltaica durant el seu desè aniversari. Malgrat que l’activitat i el nombre de professionals de l’Hospital de Mollet ha anat augmentant, en 10 anys el centre ha reduït el consum d’electricitat global en un 15%, de gas en un 13%, d’aigua en un 18% i les emissions de CO2 en un 65%. L’edifici, construït al costat del Parc Natural de Gallecs, es va dissenyar pensant en l’eficiència energètica: patis de llums, sostres radiants, sistema de geotèrmia, gestió de residus, recollida d’aigües pluvials i energia elèctrica d’origen 100% renovable.

Publicitat