L’atur baixa per segon mes consecutiu a la nostra localitat, tot i que ho fa lentament

0
134

L’atur ha disminuït en sis persones a la Llagosta durant el mes de maig. A la nostra localitat, el mes va acabar amb 1.021 veïns i veïnes inscrits a l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG). La taxa de desocupació està ara en el 15,81 %. Aquetst és el segon mes consecutiu que baixa d’una forma lleugera l’atur a la Llagosta.

Respecte a les dades d’ara fa un any, la desocupació ha baixat al nostre municipi en 53 persones. La taxa d’atur al maig del 2020 es va situar en el 16,94 %, reflex de la crisis provocada per la pandèmia. Dotze mesos més tard, es registren millors xifres però lluny encara de les anteriors a l’inici de la mateixa. A l’abril de l’any passat, hi havia a la Llagosta 843 persones sense feina i la taxa d’atur era del 13,07 %.

Les dades d’aquest mes de maig ens monstren que l’atur femení ha disminuït en cinc dones i el masculí en un home. Tot i això, el nombre de dones sense feina a la nostra localitat és de 588 i el d’homes de 433. Ens els darrers dotze mesos, l’atur masculí ha baixat en 50 persones i el femení només en tres.

Per edats, els grups que van dels 40 als 65 anys tots superen el centenar de persones aturades, destacant el de 60 a 65 anys, amb 158, i el de 45 a 49 anys, amb 154. Pel que fa a l’altre extrem, ens trobem amb nomes disset menors de 20 anys inscrits a l’OTG. Aquest col·lectiu és el que majoritàriament està estudiant i no es troba en cerca de feina. El nombre de persones en situació d’atur es va incrementant en el col·lectiu jove conforme va incrementat-se l’edat. Així, els que tenen entre 30 i 34 arriben a les 85.

Per durada en situació d’atur, el comportament ha estat molt desigual durant el mes de maig. Les que han experimentat un major descens són les persones que es trobaven entre nou i dotze mesos sense feina, que han baixat en 21, i les que porten menys de tres mesos o entre tres i sis mesos, que han baixat en catorze cada grup. Pel que fa al col·lectiu que fa entre sis i nou mesos que busquen treball, s’ha incrementat en 21, i en 18 persones ha crescut el grup que fa entre quinze i divuit mesos que estan aturades.

Per sectors, el de serveis és el que ha tingut un millor comportament, baixant en 11 persones. La construcció i la industria baixen en una persona cadascuna, mentre que el sector agrícola s’incrementa en tres i el de sense ocupació anterior, en quatre.

El Vallès Oriental també ha registrat un descens de l’atur al mes de maig. A la nostra comarca hi ha ara 515 persones menys sense feina. En total hi havia a final de mes 25.534 vallesanes i vallesans aturats, el que representa una taxa de desocupació del 12,85 %.

Publicitat