Dimarts, 19 març 2024
15.5 C
La Llagosta

S’acaba un dels litigis amb Geafe a favor de l’Ajuntament

Durant el ple ordinari del mes de maig, celebrat ahir, es va informar sobre la finalització del procediment judicial amb l’empresa Geafe en referència a la liquidació de la intervenció del Complex Esportiu Municipal El Turó. El 8 d’abril, el Tribunal Suprem va inadmetre la interposició del recurs de cassació presentat per Geafe, convertint en ferma la sentència prèvia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Finalitzava així el procediment judicial entre les dues parts iniciat el 2014 en el qual els diferents tribunals han donat sempre la raó a l’Ajuntament de la Llagosta. El Consistori encarregarà ara als serveis econòmics i jurídics de la Corporació la tramitació dels expedients corresponents per a l’efectiu cobrament de les liquidacions aprovades per acords del ple sobre el tancament definitiu del procés d’intervenció de la gestió i explotació del Complex Esportiu Municipal El Turó. L’alcalde, Óscar Sierra, va assegurar ahir que la finalització d’aquest litigi a favor de l’Ajuntament “és una bona notícia”, mentre que la regidora de LLEC, Eva Miguel, va recordar que aquest procediment es va iniciar quan ICV-EUiA liderava el govern local.

Encara hi ha un altre contenciós judicial obert entre l’Ajuntament i Geafe, iniciat el 2012, sobre la rescissió del contracte per la gestió del CEM El Turó.

D’altra banda, durant la sessió, es van aprovar per unanimitat les bases i la convocatòria dels ajuts d’escolarització per al curs 2021-2022. L’import estipulat d’ajut per a cada un dels infants beneficiaris serà de 90 euros. L’Ajuntament destinarà aquest any a aquesta partida una quantitat màxima de 35.000 euros. La convocatòria per a la presentació de sol·licituds tindrà lloc entre els dies 14 i 30 de de juny. La presentació de sol·licituds s’haurà de fer preferentment de forma telemàtica mitjançant la seu electrònica municipal i, excepcionalment, de forma presencial amb cita prèvia amb l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania.

També es va aprovar l’adhesió de l’Ajuntament de la Llagosta a la Declaració institucional de la Generalitat amb motiu del Dia contra l’homofòbia, que es va celebrar el 17 de maig. A més, es va aprovar, amb les abstencions d’ERC i LLEC, el compte general de l’Ajuntament de l’exercici de 2019 i la proposta d’adhesió a les bases per a la gestió i desenvolupament del programa Servei local de teleassistència 2021-2024.

Durant la sessió, es va donar llum verda, amb l’abstenció de Cs, a una moció presentada pel grup municipal del PSC per tal que les farmacèutiques que disposen de vacunes de provada eficàcia contra la Covid-19 alliberin temporalment les patents i permetin una transferència de coneixement per accelerar al màxim la capacitat global de producció.

Podeu tornar a veure el ple per Youtube en el següent enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=8_3h2htvnIQ

Publicitat

Publicitat

Més notícies