Divendres, 26 abril 2024
12.2 C
La Llagosta

L’Ajuntament reclama al president de la Generalitat que tornin les urgències nocturnes del CAP

L’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, ha enviat avui una carta al president de la Generalitat, Pere Aragonès, en la qual li demana que torni a obrir el servei d’urgències nocturnes del Centre d’Atenció Primària (CAP) de la nostra localitat. Sierra explica a Aragonès “la creixent preocupació i malestar de la ciutadania de la Llagosta referent al servei d’atenció continuada”.

“L’any passat, es va fer una reestructuració del servei, a causa de la pandèmia, i es va deixar de prestar el servei d’urgències nocturnes. Actualment, el CAP està tornant a la normalitat, però, ara com ara, el Departament de Salut no garanteix el retorn d’aquest servei”, li recorda Sierra al president de la Generalitat en un apartat de la carta.

L’alcalde explica que a la Llagosta, conviuen gairebé catorze mil persones, però, “malauradament, som un dels pobles amb la renta més baixa de Catalunya i amb un elevat envelliment de la població. Aquests fets fan que la gran majoria de població, sobretot la més vulnerable, no disposi de vehicle per poder desplaçar-se per la nit en cas d’urgència mèdica. Fins al tancament del servei nocturn, al CAP de la Llagosta podien anar caminant”. Sierra afegeix que també s’ha tancat el servei de guàrdies nocturnes de les farmàcies, “agreujant, per tant, la situació de desemparament en l’atenció sanitària nocturna”.

“Tinc plena confiança que la salut de les persones serà una prioritat del seu Govern i que aviat es podrà revertir aquesta situació que tant de mal està fent a les persones més vulnerables de la nostra població”, afirma l’alcalde de la Llagosta en el darrer paràgraf de la carta, que també ha estat enviada al conseller de Salut, Josep Maria Argimon.

Publicitat

Publicitat

Més notícies