Dimarts, 19 març 2024
15.5 C
La Llagosta

L’Ajuntament visita les persones grans per conèixer la seva realitat

Les persones de la Llagosta majors de 80 anys estan rebent durant aquests dies visites de l’Ajuntament de la Llagosta per conèixer de primera mà les seves necessitats. Aquesta acció forma part d’un programa de la Diputació de Barcelona, que pretén apropar a la gent gran els serveis socials. És un programa preventiu adreçat a persones majors de 80 anys, no usuà­ries dels serveis socials bàsics. La finalitat és permetre als ens locals ampliar el coneixement sobre la realitat de la població envellida del municipi i afavorir la planificació de polítiques socials adaptades a les seves necessitats.

El programa consisteix en la realització d’entrevistes a domicili, per part de professionals de l’àmbit social, en les quals es valora de forma multidimensional les necessitats personals (autonomia, percepció de l’estat de la salut, situació de l’habitatge, etc…), es detecten situacions de risc o vulnerabilitat, i s’informa sobre l’oferta de prestacions i serveis del territori.

La intervenció inclou recomanacions sobre el seguiment que requereix cada persona entrevistada on s’indiquen les necessitats d’autonomia, percepció de l’estat de salut, situa­ció de l’habitatge, entre d’altres. A més, s’elabora un informe final amb dades globals de la situació de les persones majors de 80 anys entrevistades a cada municipi. També es fa un informe individual de cada persona entrevistada per a l’Àrea municipal de Serveis Socials.

Publicitat

Publicitat

Més notícies