Lleuger descens de l’atur a la Llagosta durant el mes d’abril

0
76

Al mes d’abril l’atur va baixar lleugerament a la Llagosta, amb tres persones menys inscrites a l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG). A final del mes passat hi havia a la nostra localitat 1.027 llagostencs i llagostenques sense feina, el que situa la taxa d’atur en el 15,9 %.

L’atur torna a castigar al sector femení, amb quatre dones més sense feina, mentre que els homes han disminuït en set. Aquesta xifra incrementa encara més la desigualtat, ja que en aquests darrers dotze mesos, hi ha 49 homes menys desocupats davant 27 dones més registrades a l’OTG.

Per edats, ens trobem amb variacions poc destacables, tant sols en la franja de 35 a 39 anys hi ha una disminució de vuit persones aturades, o en la de 60 anys o més, que sumen sis persones aturades més. Les dades del mes d’abril reflecteixen que la franja amb un major nombre de desocupació és la de 45 a 49 anys, amb 160 persones, i la que menys, la de menors de 20 anys, que en són 14.

Per durada en situació d’atur sí que s’han registrar força variació. Les persones que porten de nou a dotze mesos buscant feina han baixat en 60, i les que fa menys de tres mesos, en 20. A l’altra banda, trobem que aquelles persones que fa entre dotze i quinze mesos que estan registrats a l’OTG, en són 34 més i les que estan en busca de feina entre quinze i divuit mesos s’han incrementat en 24.

Per sectors econòmics, només han registrat canvis el sector serveis, que baixa en quatre persones, i el sector de la indústria, que s’incrementa en una.

Per estudis, tampoc hi ha canvis destacables, només el col·lectiu que té estudis primaris complets, que s’incrementa en deu persones. A la resta de col·lectius hi ha poca variació.

Dades dels darrers dotze mesos

Si comparem la situació amb les dades registrades durant els darrers dotze mesos a la nostra localitat, l’atur ha disminuït en 22 persones. Tot i que durant aquest temps el comportament de la desocupació ha estat molt variant. La xifra més alta de desocupats es va registrar al maig, amb 1.074 persones sense feina. Suposava una augment de 25 persones respecte a l’abril de 2020, quan l’atur ja va créixer en 131 persones.

Tot seguit, el nombre de veïns i veïnes de la Llagosta que estaven sense feina va disminuir d’una forma significativa, 34 al juny i 71 al juliol. L’oscil·lació va continuat durant els mesos següents destacant els increments de l’agost, amb 38 persones, del desembre, amb 45, o del febrer d’aquest any, amb 29 persones més, i els descensos del setembre, en 20 persones, l’octubre, en deu, i del gener, amb 28 persones menys sense feina. La resta de mesos són oscil·lacions a l’alça o la baixa que no arriben a la desena de persones.

Pel que fa al Vallès Oriental, l’atur ha disminuït en 551 persones. Això fa que a 30 d’abil a la nostra comarca hi havia 26.049 persones sense feina i una taxa d’atur del 13,11 %.

Publicitat