Divendres, 26 abril 2024
15.2 C
La Llagosta

Les deixalleries distribuiran compost gratuït per a horts i jardins

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental ofereix del 2 al 8 de maig la possibilitat d’aconseguir fins a 50 litres de compost per persona i dia a totes les deixalleries, entre elles la de la Llagosta. Aquesta acció forma part de la Setmana Internacional del Compost, que se celebrarà del 2 al 8 de maig i que, enguany, centra la seva temàtica en el cicle de la matèria orgànica: Creix, menja, composta, repeteix.

Aquest cicle valoritza els materials orgànics convertint-los en recursos (compost) que són utilitzats com a fertilitzants en el sector agrari, afavorint sòls més sans que produiran aliments, que, un cop consumits, poden generar nous residus que es tornen a compostar, de manera que comença de nou el cicle.

Amb aquesta mesura i sota la marca COMPOSTVO, es vol fomentar l’ús del compost provinent de la recollida selectiva de la fracció orgànica i recompensar la ciutadania el seu esforç per separar la matèria orgànica a casa de forma correcta facilitant així que se’n pugui obtenir compost i biogàs.

Les persones interessades hauran de portar a la deixalleria recipients per dur-se el compost i respectar el protocol anticovid.

Publicitat

Publicitat

Més notícies