La celebració de Sant Jordi torna a la Llagosta amb activitats adaptades a la pandèmia

0
129
Una imatge del darrer Sant Jordi celebrat al carrer, l'any 2019

La Llagosta celebrarà aquest any la diada de Sant Jordi al carrer. Les mesures de prevenció davant la Covid-19 marcaran les activitats programades per aquesta festa, que combinaran propostes virtuals i presencials.

La primera activitat es desenvoluparà aquesta tarda, a partir de les 16 hores, a les xarxes socials de la Biblioteca de la Llagosta. L’escriptor Jordi Soler estarà present per comentar la seva darrera novel·la, La Fàbrica.

Divendres, diada de Sant Jordi, tornaran a la plaça d’Antoni Baqué les parades de venda de llibres i roses d’entitats de la nostra localitat. L’espai comptarà amb les degudes mesures de seguretat i higiene davant la Covid-19. Des de les 10 hores instal·laran les seves parades el Club Básquet la Llagosta 2017, Resistència literària, Aspayfacos, l’Ampa de la Gilpe i Animalets. A més, també instal·laran parada al carrer la Papereria Casas i la Paperia Rambla.

Aquesta jornada tindran una especial rellevància les activitats programades per la Biblioteca. A partir de les 10 del matí, les persones integrants dels tallers creatius han preparat un recital de poesia. A més, faran un petit homenatge a Luis Relaño, col·laborador de la Biblioteca en activitats com Poesies des del meu balcó o el Dia Mundial de la Poesia i que ens va deixar fa uns mesos. El recital es podrà seguir per les xarxes socials de la Biblioteca.

A la tarda, les activitats es traslladaran de forma presencial al Centre Cultural. En aquest cas, per poder assistir-hi cal inscriure’s prèviament a la Biblioteca. A les 18 hores, tindrà lloc el lliurament de premis del Concurs de punts de llibre 2021. A les 18.30 h, començarà l’Hora del Conte especial de Sant Jordi, amb El drac Tomasot i altres contes, a càrrec de la contacontes Puri Ortega, que tornarà a fer una activitat presencial després de molts mesos. La Biblioteca de la Llagosta ha adaptat el seu horari per poder portar a terme aquestes activitats. Així, divendres només obrirà de 14.30 a 17.30 hores.

La programació de Sant Jordi es tancarà el dissabte, 24 d’abril, amb una altra activitat de la Biblioteca. En aquest cas, es tracta de Contes i música en família, amb Un conte al sac, que ens oferirà Contes per a la Princesa, Sant Jordi i el Drac, serà a partir de les 12 hores a la Biblioteca. Per participar en aquesta activitat, també cal inscripció prèvia.

D’altra banda, fins al 30 d’abril es podrà visitar a la Biblioteca la mostra dels treballs participants al Concurs de punts de llibre, que ha comptat aquest any amb més de 580 participants.

Publicitat