Sergio i Ian Valero, pare i fill a l’absolut del Joventut Handbol

0
81

El sènior masculí del Joventut Handbol La Llagosta ha reunit aquesta temporada a Sergio i Ian Valero, pare i fill, respectivament. Sergio, de 46 anys, compleix la seva sisena temporada amb el primer equip llagostenc i Ian, de 16 anys, ha debutat amb l’absolut aquest curs tot i ser jugador de primer any juvenil.

Pare i fill han compartit vestidor al llarg d’aquesta campanya durant els entrenaments del primer equip, però van coincidir per primer cop en un partit oficial el passat 28 de març en la primera jornada de la Copa Federació de la Tercera Catalana. El Joventut Handbol va perdre contra el Canovelles Negre, per 24 a 35, però va ser un dia històric per a la família Valero. “Una vegada que et concentres en el partit és un més, però després hi penses i et dona molta alegria poder dir que ja has jugat amb el teu fill”, explica Sergio Valero, que admet que “era un projecte mental meu des de feia anys, perquè deia, i si juguem plegats…”. “Alguna vegada, he de dir, que ho havia somiat. Doncs, s’ha fet realitat”, somriu el fill, Ian, que es mostra orgullós de poder jugar amb el seu pare “perquè no tothom ho pot fer”.

La relació de pare i fill es trastoca del tot durant els entrenaments i partits sota les ordres de Luis Canalejas, al Joventut Handbol. “Hi ha molt bon ambient al vestidor entre els jugadors, hi ha molta gent jove, però hi ha el problema que jo sóc el pare i ell és el fill. Tot i això, s’ha de saber separar perquè en pista jo sóc un més, i fora de pista sóc el pare. Però ens ho passem bé”, comenta Sergio, que li respon Ian: “a casa mana ell, aquí els dos som dos jugadors”.

Sergio Valero, que porta tota la seva vida jugant de porter en handbol, s’ha posat un altre objectiu a llarg termini. Si bé aquesta temporada ha coincidit amb el seu fill gran, en quatre anys, com a mínim, ho podria fer també amb el seu fill petit, Pol Valero, que ara té 12 anys. “Això ja seria una fita molt gran, poder jugar tots tres plegats. Això sí, hauria de resistir unes quatre temporades més, com a mínim, i hauria de debutar Pol en el seu primer any de juvenil al primer equip, que això no acostuma a succeir. Crec que físicament podria aguantar, però potser ja amb 50 anys no podria seguir el nivell d’aquests joves talents”, augura Sergio Valero, que enguany gaudeix fent de porter en l’equip on el seu fill gran juga de defensa o lateral.

Publicitat