El Concurs de Cante Jondo s’ajorna, previsiblement per a l’estiu

0
169
Rocio Serrano guanyadora del 36è Concurs de Cante Jondo

La Casa de Andalucía de la Llagosta ha decidit ajornar el Concurs de Cante Jondo Ciutat de la Llagosta, que habitualment comença a principis de maig. L’entitat confia en que millorin les condicions sanitàries per poder celebrar el certamen a l’estiu.

Les restriccions actuals no fan possible portar a terme l’esdeveniment, segons han explicat des de la Casa de Andalucía, que compta amb molt de públic de fora del nostre municipi. També dificulta la participació de molts cantaors i cantaores, alguns d’ells de fora de Catalunya.

L’entitat de la nostra localitat ha preferit ajornar el Concurs, ja que, tot i que la normativa ho permet, quedaria molt deslluït, segons ha comentat Yolanda Picó, vicepresidenta de la Casa de Andalucía i responsable del certamen. Picó ha indicat que “ens agradaria fer un concurs amb cara i ulls i per això esperarem a que les condicions millorin”. A més, l’organització del Concurs comença molts mesos abans de la seva celebració i s’ha d’assegurar que la situació sanitària ho permeti.

Picó ha avançat que la intenció es plantejar l’organització al mes d’estiu, “confiem que les vacunacions vagin funcionant i hi hagi més gent vacunada, si no és així, estudiarem fer-ho a l’octubre, però no renunciem a organitzar el Concurs”.

L’any passat, la pandèmia va fer suspendre al Concurs de Cante Jondo Ciutat de la Llagosta, que arribava a la seva 37a edició. El darrer certamen, al 2019, el va guanyar la sevillana Rocío Serrano.

Publicitat