Presentades 31 propostes als pressupostos participatius de 2021

0
428

L’Ajuntament de la Llagosta ha rebut 31 propostes en el marc de la segona edició dels pressupostos participatius. Un total de 22 persones i quatre entitats han participat en aquesta fase del procés. Respecte a la primera edició, són dues persones i una entitat més.

En total, 29 propostes han estat presentades pel web i dues, a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC). El període de presentació de propostes va estar obert entre el 17 de febrer i el 18 de març.

En aquesta ocasió, l’Ajuntament de la Llagosta destina 40.000 euros del Pressupost General a portar a terme aquesta iniciativa, 10.000 més que en la primera edició. Enguany, el projecte segueix treballant les propostes a la partida d’inversions, però també incorporava la possibilitat de proposar projectes no lligats a inversions, sinó a programacions o a activitats.

Ara es farà la valoració de les propostes presentades. El procés, que finalitzarà el 14 de maig, es realitzarà en dues fases: una serà la comprovació de criteris generals i l’altra, la valoració de la viabilitat. L’acte de presentació de les propostes finalistes se celebrarà l’1 de juny. El període de votacions estarà obert del 4 al 22 de juny i la presentació pública dels resultats se celebrarà el 28 de juny. L’execució de les propostes guanyadores es farà durant aquest exercici.

Podran votar totes les persones majors de 16 anys empadronades al municipi de la Llagosta. Les votacions es realitzaran preferentment de forma telemàtica a través de la pàgina web del procés participatiu.

No obstant això, per facilitar al màxim la participació, les persones que no tinguin accés a Internet podran votar a l’OAC amb l’assessorament de personal de l’Ajuntament. També està previst organitzar una jornada de votació presencial a peu de carrer el dissabte 12 de juny de 10 h a 12 h i de 17 h a 20 h a la plaça d’Antoni Baqué, sempre que l’evolució de la Covid-19 no ho desaconselli.

Les propostes guanyadores seran escollides per ordre de votació fins a esgotar la quantitat de 40.000 euros. Un cop es defineixin les propostes guanyadores, el personal de l’Ajuntament, amb els proposants, farà l’estudi i la planificació tècnica d’aquestes i tramitarà, si fos necessari, les licitacions oportunes per tal de poder executar-les.

El regidor de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de la Llagosta, Marc Ruiz, ha destacat que hi ha hagut un augment en el nombre de persones i entitats que han presentat propostes. “Fem una lectura positiva, perquè el projecte de pressupostos participatius s’està consolidant”. “Ara s’hauran de valorar tècnicament les propostes presentades, però hem de dir també que aquestes idees ens serveixen per saber quines són les demandes de la ciutadania”, ha dit Ruiz.

El regidor de Participació Ciutadania ha animat a la ciutadania a participar en les votacions de les propostes finalistes “per tal que les que surtin escollides tinguin el màxim suport possible”.

Publicitat