Divendres, 27 gener 2023
5.5 C
La Llagosta

Més de 70 persones van donar sang divendres passat a la nostra localitat

La darrera captació de sang a la Llagosta es va saldar amb 73 donacions. Durant el matí van passar 32 persones i a la tarda en van ser 41. La campanya del Banc de Sang va tenir lloc divendres passat al Centre Cultural i comptava amb la col·laboració de l’alumnat de sisè de l’Escola concertada Gilpe, que es va encarregar de la difusió i va elaborar uns punts de llibre per a les persones donants.

Durant la captació, sis persones més es van oferir a donar sang, però no ho van poder fer per diversos motius. Al llarg de tota la jornada, es van registrar set persones que donaven sang per primera vegada.

Del total de 79 persones que van respondre a la crida del Banc de Sang i de les voluntàries de la Llagosta de l’Associació de Donants del Vallès Oriental, 42 eren dones i 37, homes. Per edats, la franja més nombrosa era la de 45 a 54 anys, amb 27 donants. Els donants més joves, de 18 a 24 anys, van ser 10, i a l’altra extrem, es va apropar a dona sang una dona major de 65 anys.

A les tres captacions que s’han fet aquest any s’han aconseguit 162 donacions de sang, tres persones s’han ofert com a donants de medul·la òssia,onze persones han debutat com a donants i deu persones no han pogut donar sang.

Publicitat

Publicitat

Més notícies