Dilluns, 03 octubre 2022
22.9 C
La Llagosta

Rafael Ruiz: “Ens agradaria portar la compra de primera necessitat a les cases de la gent”

És el nou president de l’Associació de Comerciants i Serveis (ACIS) de la Llagosta des de finals del 2020. El mes passat van ser ratificats ell i la seva junta directiva. L’objectiu del nou equip director de l’entitat és impulsar el comerç local.

Amb la pandèmia, ha canviat la manera de consumir comerç local?
Sembla que sí perquè hi ha la sensació que la ciutadania consumeix més dins del municipi. Potser perquè hi ha les restriccions de mobilitat, que hi ha qui les segueix i qui no, malauradament. Vista aquesta situació de consum, ens agradaria posar en pràctica a l’ACIS un servei per portar la compra d’aliments de primera necessitat a les cases de la gent que no pot fer-ho. Ens estem plantejant com fer-ho. També ens trobem que hi ha persones que quan hi ha més de dues persones dins d’un comerç i s’han d’esperar, s’emprenyen i marxen.

Com us podeu adaptar a l’actual situació?
Portem pocs dies a la direcció, però ens hem adonat que les xarxes socials són molt importants. Volem sol·licitar a l’Ajuntament la creació d’una pàgina web de compres, on estiguin tots els comerços de la localitat i puguin fer ofertes, publicar productes… Veiem que la ciutadania consumeix per Internet, com ara amb Amazon. Creiem que hem d’estar a Internet perquè sinó ens quedarem enrere.

Aquesta debilitat podria ser una potencialitat?
És una debilitat perquè hi ha gent que està molt acostumada ja a comprar des de casa, com ara quan no pots sortir o et fa por sortir al carrer. També altres comerços ens han explicat que hi ha clients que no tenen coneixement de productes o serveis que s’ofereixen a la Llagosta i, com que hi ha desconeixement, el busquen fora del municipi. Es pretén que la gent compri a la Llagosta i quan cliquin el botó sigui d’un comerç de la Llagosta. Moltes vegades no hi ha tanta diferència en el preu i el servei és molt millor perquè el tens a prop.

Com està el comerç en aquests moments?
Està tocat. Hi ha sectors que els està anant molt bé, però d’altres que no. Un d’aquests que no els ha anat gens bé és l’hostaleria amb els canvis d’horari… Quan has fet tot allò que t’han dit i veus que no funciona, s’enfaden perquè paguen justos per pecadors. Hem de tractar ara un tema molt important, com són les terrasses dels bars i restaurants, per veure què han de pagar o què han de fer. Un altre, els comerços de venda de roba, amb el tancament del cap de setmana i en època de rebaixes, se’ns han anat les rebaixes.

Què reclama l’ACIS per millorar la situació?
A nosaltres ens agradaria des de l’ACIS, en primer lloc, que tots els comerciants estiguin dins de l’entitat. Per aquest motiu durant sis mesos no es pagarà cap quota. Tots som comerciants i ens dediquem als serveis i hem d’estar dins. L’única manera d’aconseguir coses és estar units i tenir força. En segon lloc, s’ha parlat amb l’Ajuntament poder prendre decisions i participar en aquelles campanyes que faci l’administració local. Ara cal fer balanç de les campanyes de l’Ajuntament, la dels vals de descompte i les ajudes.

Quins són els projectes que vol posar en marxa la nova junta directiva?
D’entre els que hem parlat en diferents reunions és posar en marxa diferents vocalies per sector i zones comercials. Per aquest motiu, es demanen voluntaris per formar equips. Parlem de vocalies concretes perquè és més fàcil reunir-se sobre una pro­ble­màtica d’aquell sector i a partir d’aquí es traslladarà a la junta, i la junta, a l’administració local. El segon projecte que volem activar és la pàgina web, que anteriorment t’he citat. En aquesta pàgina web volem que la ciutadania conegui tot el comerç de la Llagosta i el comerç que vulgui pugui vendre els seus productes. I en tercer lloc, volem potenciar una central de compres de tots els comerços. És a dir, si els comerciants utilitzen diferents productes comuns que aquests es comprin per a tots i si és possible a un comerciant de la Llagosta.

També voleu canviar el logotip.
Volem fer un concurs per tenir un nou logotip de l’associació. Fins i tot, que el nou logotip també vagi acompanyat d’un nou nom, més curt i més cridaner per a la ciutadania. Serà un concurs obert a tota la ciutadania i amb uns premis. Com que iniciem una nova etapa, volem començar de nou en tot. El nom de l’Associació de Comerciants i Serveis no es canviarà perquè està als nostres estatuts, però volem un nou nom comercial amb el qual la gent ens identifiqui millor.

Per què és necessari que existeixi l’ACIS?
La unió fa la força i en aquesta etapa que passem es veu més clar. Entre tots aconseguirem més ajudes, que l’Ajuntament ens escolti, que la gent compri a la Llagosta. En aquesta associació haurien d’estar tots els comerços i serveis de la Llagosta, que ens estem ajudant. Tot això em recorda a un discurs de John Fitzgerald Kennedy, quan va dir: ‘“no et preguntes què pot fer el país per tu, pregunta’t què pots fer tu pel país”. Els comerciants ens hem de preguntar, què podem fer nosaltres per l’ACIS i pel comerç local.

Publicitat

Publicitat