Durant el mes de febrer, l’atur s’incrementa en 29 persones a la Llagosta

0
79

La desocupació torna a superar el miler de persones a la nostra localitat. Durant el mes de febrer, l’atur va arribar als 1.027 inscrits de la Llagosta a l’Oficina de Treball de la Generalitat. La taxa d’atur se situa així en el 15,89 %.

La major part d’aquest increment va ser femení. Les dones van sumar 22 noves aturades, mentre que només es van registrar set homes més sense feina. El febrer va acabar amb 574 dones aturades i 453 homes. Tot i això, respecte a les dades del febrer de 2020, ara hi ha 84 dones més sense feina i un centenar d’homes.

Per edats, pràcticament totes les franges han registrar un augment, destacant el grup de 40 a 44 anys, que en són nou més, i el de 50 a 54, que sumen vuit persones aturades més. Només la franja de 35 a 39 baixa el nombre de desocupats baixa en dos, mentre que els menors de 20 anys i els majors de 64 es mantenen estables.

Per durada en situació d’atur, el comportament ha estat molt divers. Dos grups han experimentat una davallada notable, el de persones que porten entre sis i nou mesos sense feina, que ha disminuït en 24, i el col·lectiu que porta entre nou i dotze mesos a l’atur, que ha baixat en tretze. Les persones que porten entre quinze i divuit també són menys, dues en aquest cas. La resta de grups, tots han registrat un increment, destacant els 23 nous que porten de dotze a quinze mesos desocupats. Les persones que ja fa més de dos anys que estan a l’atur arriben ja a les 276, dues més que al gener.

Per sector econòmic, tots han sumat noves persones aturades a les llistes, excepte el de la construcció, que baixa en una. El sector serveis és el que més ha patit la situació, amb 21 persones més aturades, la indústria registra set aturats més i l’agricultura i el col·lectiu sense ocupació anterior suma un cadascun.

Cal recordar que en les dades d’atur no hi ha incloses les persones afectades per expedients de regulació temporal d’ocupació, en no ser considerades dins la classificació d’atur registrat, tal com estableix l’Ordre ministerial d’11 de març de 1985, que estableix els criteris estadístics per a la mesura de l’atur registrat.

Publicitat