Dimarts, 19 març 2024
15.5 C
La Llagosta

La Plataforma per la sanitat pública del Baix Vallès reclama residències públiques per a la gent gran

Amb l’objectiu de reivindicar la implantació d’una residència per a la gent gran totalment pública tant a Mollet del Vallès com a la Llagosta, la Plataforma en defensa de la sanitat pública del Baix Vallès es va reunir el 18 de febrer amb la secretària d’Afers Socials, Treball i Família, Marta Casany, màxima responsable en els temes de residències, i amb el cap de gabinet del conseller El Homrani, Óscar Rius. Des de la Plataforma, lamenten que no assistís el conseller, tal com s’havia compromès. Per part de la Plataforma, van assistir-hi Maica Hervás, José Feria i Antonio López. 

La reunió va començar amb una llarga exposició per part de la Plataforma, en la que es va justificar aquesta necessitat, a la vegada que es van detallar les passes que s’han seguit fins ara, com ha estat el suport de diferents entitats i els milers de signatures recollides per Mollet en Comú, així com mocions aprovades en el Ple Municipal i la forta campanya al respecte duta a terme a través de mitjans de comunicació, xarxes socials, cartells i mobilitzacions.

Segona la Plataforma, la resposta que va donar la Conselleria és que no pot construir noves residències, per la qual cosa el seu objectiu prioritari és concertar places de residències que construeixin altres administracions, ja siguin ajuntaments, diputacions, etc.; sense entrar a discutir si la gestió de les mateixes són dutes a terme per consorcis, fundacions o empreses privades.

Al llarg de la reunió, la Conselleria va assegurar que treballa en un canvi de model en l’atenció domiciliària de les persones, complementant determinats serveis d’assistència individual d’acord a les necessitats i pisos tutelats/dotacionals. Segons la Conselleria, actualment hi ha una gran resistència de les persones grans i els seus familiars per ingressar a les residències.

Pel que respecta a la Llagosta, la Conselleria afirma que, si l’Ajuntament construeix una residència, no tindrà cap problema en concertar les places. La Plataforma diu que aquest no és el seu model, ja que així se segueix mantenint la gestió privada de les residències publiques i passen la seva responsabilitat als ajuntaments.

Per la seva part, l’Ajuntament de la Llagosta recorda que, quan es construeixi el nou Centre d’Atència Primària, quedarà alliberat l’actual edifici de l’ambulatori per crear una residència per a la gent gran. El Consistori reclamarà a la Generalitat que inverteixi en aquest projecte. L’Ajuntament agraeix la feina de la societat civil organitzada en suport a la construcció d’una residència a la nostra localitat.

Publicitat

Publicitat

Més notícies