Martín Parejo: “Tots tenim dificultats, però hem d’intentar millorar per nosaltres mateixos”

0
275

“Trobes dificultats per fer atletisme?”, va preguntar l’Arnau, alumne de sisè de primària de l’Escola Les Planes a Martín Parejo, atleta paralímpic cec. “Les dificultats te les poses tu, si vols fer una activitat, segur que trobes la manera de fer-ho”, va respondre-li l’atleta. Martín Parejo, juntament amb el seu entrenador i llagostenc Raúl Gracia, han protagonitzat avui divendres una xerrada sobre els valors en el món de l’esport als dos grups d’alumnes de sisè de primària de l’Escola Les Planes.

Durant gairebé dues hores, Parejo i Gracia han explicat com és la vida esportiva de l’atleta paralímpic cec, que enguany té com a repte participar als seus tercers Jocs Paralímpics, a Tòquio, després de fer-ho a Londres 2012 i Rio 2016. “Martín Parejo va començar fent atletisme per diversió, després va anar a més i va voler millorar per fer un bon paper al campionat català, posteriorment, va continuar treballant per millorar en un estatal, en un continental, en una cita internacional, i finalment, en uns Jocs Olímpics”, deia el seu entrenador, que Parejo, afegia: “tots tenim dificultats, però hem d’intentar millorar per nosaltres mateixos, no per la resta de persones. Jo intento millorar cada dia durant l’entrenament per a mi, com vosaltres en l’escola: si un dia treus un cinc en un examen, l’endemà has de seguir estudiant per intentar superar-te”.

Parejo treballa per arribar a Tòquio en la prova del salt de llargada, de fet, durant la xerrada va explicar com es prepara i com l’ajuda el seu tècnic, amb senyals acústics, que li serveixen com a referència per situar els peus i córrer. “No et fa por caure en el salt?”, li preguntava l’alumne Natàlia, que Parejo, ràpidament responia: “i a tu et fa por córrer? Si tens por no ho fas. Penso el que he de fer i ho faig”. “El meu millor repte és haver aconseguit fer atletisme durant 24 anys”, responia Parejo, a l’alumne Mauri.

La xerrada de Martín Parejo i Raúl Gracia és el punt final d’un treball de l’escola llagostenca per tractar els valors en l’adolescència i la resolució de conflictes. “Parejo és un exemple de superació. Durant aquesta setmana hem estat mirant vídeos d’ell i els alumnes ho han vist tot allò que fa molt gran, però ell ho porta amb naturalitat”, explica la responsable de l’activitat i professora de l’Escola Les Planes, Imma Arquillo, que destaca el missatge de l’esportista: “amb Martín Parejo els alumnes han pogut comprovar que poden aconseguir allò que es proposin, però amb objectius realistes i que s’han d’anar superant amb esforç i treball progressivament”.

Parejo i Gracia han rebut el caliu de l’alumnat amb un aplaudiment final per tancar la xerrada a classe.

Publicitat