Dijous, 01 desembre 2022
10 C
La Llagosta

L’Ajuntament exigeix a Endesa que millori la xarxa elèctrica de la Llagosta

En una carta signada pel regidor de Via Pública, Jordi Jiménez, l’Ajuntament de la Llagosta exigeix a la companyia Endesa que augmenti la inversió a la xarxa elèctrica del nostre municipi, que renovi les parts envellides així com les menys robustes i, en general, que incrementi la qualitat del servei que presta. El Consistori recorda a la carta que ha enviat a Endesa que presta un servei bàsic i essencial per a la ciutadania que va més enllà del rendiment econòmic de la seva explotació.

L’Ajuntament assegura a l’escrit que arran dels darrers episodis de fallades del subministrament elèctric a diferents ubicacions del municipi i la continuada arribada de queixes de ciutadans pels perjudicis que se’n deriven, s’ha fet evident que l’estat de la xarxa de distribució elèctrica a la Llagosta no arriba a uns nivells de qualitat mínims ni suficients com caldria esperar per un servei com el que presta Endesa.

Segons l’Ajuntament, en els darrers anys les inversions que s’han fet de millora de la xarxa elèctrica tant d’alta com de baixa tensió han estat mínimes, aplicant una política de restricció de costos que es fa del tot evident en situacions com tempestes o temporals en les quals és imprescindible disposar d’instal·lacions robustes i modernes. “Les conseqüències són palpables i produeixen greus perjudicis als nostres veïns i veïnes”, s’assegura a la carta. “La xarxa està envellida, el personal que assigneu és mínim i amb molta càrrega de treball. En general els recursos que s’hi destinen a la nostra zona els considerem del tot insuficients”, s’hi afegeix.

El Consistori detalla a la carta els llocs on es fa més evident la manca d’inversions:
-Estació Transformadora aèria del c/Miguel Hernández/Riera Seca i el cablejat aeri nu amb suports tipus lira en façana o amb suports de fusta en carrers adjacents com el mateix carrer Miguel Hernández, Antonio Machado i Passatge dels Veïns.

-Cablejat aeri amb suports a façana tipus lira a molts carrers com: Dr. Fleming, Santa Rosalia, Florida, Josep Montserrat, Sant Bonaventura, Sant Josep, Santa Teresa, Sant Miquel, Brutau, Anselm Clavé i Verge de Montserrat, entre d’altres.

-Suports de fusta per xarxa de baixa tensió i torres metàl·liques de mitja tensió a Polígon industrial amb ocupació total de la vorera (carrers Montseny, Barcelona, Cadaqués, Vic,…). Estructures en desús sense desmuntar (carrer Montseny amb carrer Barcelona).

Publicitat

Publicitat