Diumenge, 27 novembre 2022
15.3 C
La Llagosta

El confinament municipal passarà a ser comarcal a partir del 8 de febrer

El Procicat ha aprovat avui dijous la revisió de les mesures de prevenció i control vigents. La primera de les novetats té a veure amb la mobilitat, en el sentit que a partir del proper dilluns, 8 de febrer, el confinament serà de perímetre comarcal, i no municipal com fins ara. És a dir, els llagostencs i llagostenques tindran mobilitat pel Vallès Oriental. No obstant això, la mobilitat laboral només està permesa quan no es pot teletreballar i les activitats socials han de continuar regint-se sota un màxim de 6 persones i que no siguin de més de dues bombolles de convivència.

La segona novetat és l’ampliació dels horaris d’obertura dels negocis de restauració i hostaleria. En aquest sentit, tant les terrasses com a l’interior, podran obrir de 7.30 a 10.30 hores i de 13 a 16.30 hores. En la resta d’horaris, aquests negocis poden seguir funcionant per a recollida al mateix establiment per part del client o per a lliurament a domicili. A més, es manté el confinament nocturn entre les 22 hores i les 6 hores.

En l’àmbit dels comerços, es manté el 30% de l’aforament pel petit comerç, que ha de romandre tancat el cap de setmana; també seguiran tancats els centres comercials i els establiments de centres comercials de més de 400 metres quadrats. Aquestes dues limitacions, però, no afecten els establiments de venda de productes de primera necessitat i d’activitat considerada essencial; de fet, ara les llibreries s’equiparen a aquests establiments i podran obrir durant el cap de setmana.

Pel que fa a les activitats culturals, museus, biblioteques i sales d’exposicions continuen oberts a la meitat del seu aforament. Cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts es mantenen oberts també a la meitat de l’aforament i un màxim de 500 persones o un miler, si la ventilació és òptima. Els actes religiosos i les cerimònies civils seguiran amb un 30% de l’aforament, també amb un màxim de mig miler de persones o d’un miler si la ventilació òptima.

En l’àmbit educatiu, la docència universitària teòrica seguirà en format virtual, a excepció del primer curs, en què es podrà reprendre parcialment l’activitat presencial. A l’ESO, infantil i primària es manté la presencialitat plena i poden seguir actives les extraescolars que tenen lloc als centres escolars que no trenquin el grup bombolla. 

Pel que fa a l’àmbit esportiu, les instal·lacions i equipaments en espais tancats podran obrir amb aforament al 30% i amb activitats grupals limitades a 6 persones i amb ús obligatori de mascareta. A més, ara també es permetrà reprendre les competicions que donen accés a categories estatals. Els espais esportius a l’aire lliure romanen oberts amb un aforament del 50% i control d’accés.

Publicitat

Publicitat