Dimarts, 29 novembre 2022
8.9 C
La Llagosta

El Ple aprova les bases del projecte de pressupostos participatius del 2021

L’Ajuntament de la Llagosta va aprovar ahir per unanimitat, durant la celebració del ple ordinari del mes de gener, les bases que regularan els pressupostos participatius del 2021. El proper 16 de febrer es farà, de forma virtual, la presentació pública del Projecte de pressupostos participatius del 2021. En aquesta ocasió, l’Ajuntament de la Llagosta destinarà 40.000 euros del Pressupost General a portar a terme aquesta iniciativa, 10.000 més que en la primera edició. Enguany, el projecte segueix treballant les propostes a la partida d’inversions, però també incorpora la possibilitat de proposar projectes no lligats a inversions, sinó a programacions o a activitats.

Les novetats introduïdes aquest any tenen l’ànim de fer créixer el projecte fomentant noves vies i canals que generin una ciutat més participativa i innovadora. Les propostes podran ser presentades del 17 de febrer al 18 de març. La valoració es farà del 22 de març al 14 de maig. L’acte de presentació de les propostes finalistes tindrà lloc l’1 de juny. El període de votacions estarà obert del 4 al 22 de juny i la presentació pública dels resultats se celebrarà el 28 de juny. L’execució de les propostes guanyadores es farà durant aquest exercici. Les dates previstes de cada fase es poden veure alterades en funció de l’evolució de la crisi sanitària de la Covid-19 i altres circumstàncies.

Pot presentar propostes qualsevol persona, entitat o grup de persones (família, classe d’una escola, etc…), empadronats o implantats al municipi. Les propostes es poden presentar telemàticament, omplint el formulari electrònic al web municipal, o presencialment, presentant el formulari en paper a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania.

Les persones que vulguin participar-hi i tinguin qualsevol dubte sobre l’elaboració i presentació de la proposta poden demanar assessorament o dirigir les consultes per mitjà del correu electrònic de l’Oficina d’Atenció Ciutadana: oac@llagosta.cat.

Les propostes d’inversions i projectes d’activitat o programació poden adreçar-se a tots els àmbits de competència municipal, com per exemple urbanisme, salut, joventut, cultura, esports, entre d’altres. Resten exclosos aquells àmbits en els quals l’Ajuntament no tingui competència i, per tant, no pugui executar inversions ni projectes. Es preveu la creació de quatre grups de treball que vetllin pel bon funcionament de tot el procés participatiu i que acompanyin als proposants durant totes les fases del projecte. La valoració de les propostes presentades es realitzarà en dues fases: una serà la comprovació de criteris generals i l’altra, la valoració de la viabilitat.

Poden votar totes les persones majors de 16 anys empadronades al municipi de la Llagosta. Les votacions s’han de realitzar preferentment de forma telemàtica a través de la pàgina web del procés participatiu.

No obstant això, per facilitar al màxim la participació, les persones que no tinguin accés a Internet poden votar a l’OAC amb l’assessorament de personal de l’Ajuntament. Així mateix, es preveu organitzar una jornada de votació presencial a peu de carrer el dissabte 12 de juny de 10 h a 12 h i de 17 h a 20 h a la plaça d’Antoni Baqué, sempre que l’evolució de la Covid-19 no ho desaconselli.

Les propostes guanyadores seran escollides per ordre de votació fins a esgotar la quantitat de 40.000 euros. Un cop es defineixin les propostes guanyadores, el personal de l’Ajuntament, juntament amb els proposants, farà l’estudi i la planificació tècnica d’aquestes i tramitarà, si fos necessari, les licitacions oportunes per tal de poder executar-les.

El regidor de Participació Ciutadana, Marc Ruiz, va explicar durant el ple que ara es tracta “de consolidar el projecte de pressupostos participatius, que la ciutadania ha agafat amb tanta il·lusió”. Ruiz va indicar que l’objectiu és que abans de l’estiu es tinguin les propostes definitives per executar-les durant la segona part de l’any. “Ens podem sentir orgullosos d’aquest projecte”, va dir el regidor.

Per la seva part, la portaveu del grup municipal d’ERC, Cristina Segura, va desitjar que “aquests pressupostos participatius tinguin tant o més èxit que els anteriors”.

Eva Miguel, regidora de LLEC, espera que “cada any s’augmenti la partida dedicada a aquest projecte”.

D’altra banda, durant el ple es va ratificar, amb les abstencions de tota l’oposició, el decret d’Alcaldia d’aprovació del compte d’explotació del servei de subministrament d’aigua potable de l’exercici de 2019 amb un saldo a favor de l’Ajuntament de la Llagosta de 78.446,95 euros.

Ahir també es va aprovar per unanimitat una moció presentada pel grup municipal de Ciutadans per actualitzar el cens municipal d’animals de companyia.

Es pot tornar a veure la sessió per Youtube en el següent enllaç: https://youtu.be/Pqc5nP3qrf4

Publicitat

Publicitat