Reunió entre l’Ajuntament i el Govern Central per avançar cap a l’àrea econòmica de Can Pere Gil i l’estació intermodal

0
105

Amb l’objectiu de tractar sobre temes tant importants per al futur de la Llagosta com la nova àrea econòmica de Can Pere Gil o l’estació intermodal, el subdelegat del Govern Central a Barcelona, Carlos Prieto, es va desplaçar ahir a la Llagosta per entrevistar-se amb l’alcalde, Óscar Sierra. Els dos projectes compten amb l’aval del Govern de Pedro Sánchez.

“Es tracta de dos projectes de gran interès no només per a la Llagosta, sinó per al conjunt del país”, va dir Prieto, que va afegir que “generaran grans oportunitats per al municipi de la Llagosta econòmicament i en ocupació”.

La reunió entre Prieto i Sierra va tenir lloc al despatx d’Alcaldia. Prieto va signar al Llibre d’Honor de l’Ajuntament i, posteriorment, l’alcalde li va mostrar alguns plànols sobre el projecte de Can Pere Gil. Després, van fer una visita als terrenys de Can Pere Gil.

Durant la trobada, es va parlar de l’estudi informatiu que està elaborant el Ministeri de Transports i Mobilitat per desafectar la zona de Can Pere Gil. També es va tractar sobre el projecte que està redactant Adif de connexió d’amplada estàndard de la futura estació intermodal de la Llagosta. El document també ha de recollir les millores dels accessos per la C-17 a aquesta plataforma.

“Són bones notícies per al futur econòmic de la Llagosta i per a la generació de llocs de treball”, ha indicat l’alcalde, Óscar Sierra.

Els Pressupostos Generals de l’Estat d’aquest any contemplen una partida de més de tres milions d’euros per a la realització de projectes vinculats a la futura estació intermodal de la Llagosta.

Al mes d’octubre de l’any passat, la Generalitat i el Govern Central van signar un protocol per impulsar les noves infraestructures i planificar el nus logístic de l’àrea de Barcelona. El document contempla la nova terminal intermodal de mercaderies que s’ha d’instal·lar a la Llagosta.

Està previst que els terrenys de Can Pere Gil quedin desafectats aviat i es puguin iniciar els tràmits per fer realitat la zona d’activitat econòmica que l’Ajuntament preveu en aquest sector. “El desenvolupament urbanístic d’aquesta zona també permetria millora l’entorn de la riera de Caldes per tenir un corredor verd per a les persones”, segons ha explicat l’alcalde.

Publicitat