Divendres, 02 desembre 2022
7.4 C
La Llagosta

L’Ajuntament cedeix ordinadors portàtils a alumnes de secundària i batxillerat


L’Ajuntament de la Llagosta ha entregat 28 ordinadors portàtils per a alumnes de secundària i batxillerat de l’Institut Marina. El Consistori ha decidit facilitar portàtils a l’alumnat que no té accés a cap dispositiu per poder seguir les classes amb normalitat.

El Consistori, a instàncies de la direcció de l’Institut Marina, ha cedit 26 portàtils per a ESO i dos per a alumnes de Batxillerat. Cada família haurà de signar un conveni de cessió, que tindrà efectes per a tot el curs escolar. A l’inici de cada curs, el conveni es podrà renovar sempre que l’estudiant estigui portant a terme els seus estudis, fins i tot posteriors o universitaris, o d’altres que puguin requerir eines informàtiques per al seu desenvolupament.

Aquesta cessió de portàtils de l’Ajuntament es va decidir en una Junta de Govern Local perquè al final del primer trimestre escolar el Departament d’Educació encara no havia enviat els recursos necessaris. Així, l’Ajuntament de la Llagosta garanteix el dret a l’educació de l’alumnat i ha procedit a l’adquisició dels equips informàtics per cedir-los a les persones més necessitades que no poden assolir-los pels seus propis mitjans. “Estic content pels alumnes que podran rebre aquests portàtils per fer un seguiment correcte dels seus estudis, però també estic molest perquè un cop més l’Ajuntament ha hagut de fer les tasques que hauria de fer la Generalitat de Catalunya”, ha explicat l’alcalde Óscar Sierra, que ha afegit: “l’Ajuntament no té competències en educació, però no hem de deixar ningú enrere. Des del Consistori tenim aquesta sensibilitat, que potser no ha tingut la Generalitat: que tot l’alumnat disposi dels mateixos mitjans i condicions per estudiar”.

Des del centre públic llagostenc, han explicat que els ordinadors es començaran a fer servir a partir de la pròxima setmana. “Feia falta per un grup d’alumnat d’ESO, i part de Batxillerat, i és un regal en aquests moments perquè són necessaris”, admet la cap d’estudis de l’Institut Marina, Carme Meto, que ha dit que els ordinadors del Departament d’Educació s’esperen a partir de l’abril. Pel que fa a la responsable d’informàtica de l’institut, Isabel Nafria, ha explicat que els estudiants podran utilitzar els portàtils per tenir accés als llibres digitals, a banda de fer tasques de recerca en línia.

Publicitat

Publicitat