Divendres, 02 desembre 2022
8.2 C
La Llagosta

Les captacions de l’any de la Covid-19 superen les 300 i els nous donants creixen en una quarantena

L’any 2020, marcat per la pandèmia de la Covid-19, es van arribar a les 333 donacions de sang a la nostra localitat. L’any passat es van registrar 39 persones donants noves i 23 no ho van poder fer per diversos motius. A més, a les captacions de juny es va oferir la possibilitat de donar medul·la òssia i se’n van registrar catorze.

Les captacions fetes durant el 2020, excepte la del gener, han estat marcades per les mesures preventives causades arrel de la Covid-19. Això ha fet que es limités el nombre de donacions en cada una de les visites de Banc de Sang a la Llagosta. Tot i que pràcticament s’han omplert totes les hores programades, no s’han pogut arribar a les 80 donacions en cada campanya. El resultat final ha estat que les captacions s’han reduït en més d’un centenar respecte a l’any 2019.

Des del Banc de Sang, Anna Albert, la tècnica que coordina les captacions a la nostra zona, s’ha mostrar molt satisfeta ja que “la Llagosta respon molt bé a totes les campanyes i això s’ha vist reflectit a les convocatòries de l’any passat”. El 2 gener de 2020, que només es va fer en horari de tarda, es va arribar a les 27 donacions; al juny es van fer dues captacions, amb 79 i 76 persones donants; al setembre van ser 77 les donacions aconseguides i al novembre 74.

Primera captació del 2021

Ahir es va fer la primera captació de sang de l’any a la nostra localitat, que va estar marcada pel fred. En un principi estava previst fer la campanya al Centre Cultural en horari de matí i de tarda, però un problema tècnic amb el sistema de calefacció de l’equipament va impedir fer la captació del matí. A la tarda, l’equip del Banc de Sang es va instal·lar a Can Pelegrí, i es van aconseguir 47 donacions, quatre d’elles procedents de nous donants.

Les persones que vulguin donar sang podne participar fins al 15 de gener a la Marató de Sang. Aquesta iniciativa del Banc de Sang té per objectiu és aconseguir que més de 10.000 persones donin sang durant aquests dies i arribar als nivells òptims de reserves després del Nadal.

Publicitat

Publicitat