Divendres, 02 desembre 2022
7.4 C
La Llagosta

La imatge del cartell de la Festa Major de 2019, en un projecte de l’Hospital de la Vall d’Hebron

L’Ajuntament de la Llagosta ha cedit la imatge del cartell de la Festa Major de la Llagosta de 2019 per a un projecte de l’Hospital de la Vall d’Hebron. En concret, aquest centre hospitalari ha creat unes caixes amb il·lustracions humanitzadores per cobrir els sèrums dels pacients pediàtrics. La iniciativa Superbox d’humanització hospitalària té com a principal objectiu oferir una eina innovadora als pacients menors d’edat perquè puguin viure de forma més positiva l’experiència de la medicació i augmentar el seu benestar durant l’estada a l’hospital. Els pacients poden decidir quines il·lustracions decoren les caixes. 

Una de les imatges que poden escollir els pacients és la del cartell de la Festa Major de la Llagosta. La seva autora, Irene González, és una de les persones que col·labora de forma desinteressada en la iniciativa de l’Hospital de la Vall d’Hebron. L’Ajuntament de la Llagosta li ha cedit els drets de la imatge. “En concret, he aportat set il·lustracions”, ha explicat González, que s’ha mostrat “encantada” de participar en aquest projecte. “L’Hospital de la Vall d’Hebron ens va atendre molt bé en un accident d’un familiar i aquesta és la manera d’agrair-los la seva feina”, ha remarcat González.

L’administració de medicació intravenosa pot causar ansietat, rebuig i incomprensió en els pacients menors d’edat, malgrat les bones cures dels professionals. Aquests factors se sumen al patiment inherent a la patologia a causa de la pèrdua de qualitat de vida i les llargues estades que els nens han de passar a l’hospital. En aquest sentit, l’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha fet una aposta ferma des de fa anys per humanitzar el tractament dels pacients i oferir-los la major qualitat de vida i benestar. Ara, Vall d’Hebron implementarà les caixes Superbox per revestir les quimioteràpies, sèrums, transfusions i altres medicacions. Els pacients poden decidir quines il·lustracions decoraran les caixes. En una primera fase del projecte, les caixes s’estan utilitzant en els pacients pediàtrics oncològics. Seguidament, s’ampliarà el seu ús a la resta dels pacients pediàtrics i adults que reben aquest tipus de tractaments.

Publicitat

Publicitat