El Centre Cultural acollirà una nova captació de sang

0
366

El dilluns 11 de gener tindrà lloc una nova captació de sang a la Llagosta. La unitat mòbil del Banc de Sang s’instal·larà al Centre Cultural en horari de mati, de 10 a 14 h, i de tarda, de 17 a 21 h.

Per donar sang cal reservar hora al web www.donarsang.gencat.cat. Pràcticament totes les hores estan ja cobertes. Com en anteriors ocasions, la captació es farà amb estrictes mesures de seguretat.

Per accedir al Centre Cultural, caldrà portar guants i mascareta. Les persones donants disposaran de gel esterilitzant en arribar a l’espai, hauran de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tindran un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

El coronavirus Covid-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Marató de Sang

El Banc de Sang ha activat la campanya de Nadal per animar tothom qui pugui a donar sang durant les aquestes setmanes, ja que és una època en què les donacions baixen al voltant del 25%. Precisament des de demà i fins al 15 de gener estarà en marxa la Marató de Sang, amb l’objectiu és aconseguir que més de 10.000 persones donin sang durant aquests dies i arribar als nivells òptims de reserves després del Nadal. Avui hi ha sang a Catalunya per als propers 5 dies, quan el nivell òptim són 10. La Marató de Sang es portarà a terme als principals hospitals de Catalunya.

Publicitat