Noves mesures a partir d’avui a causa del creixement de contagis per Covid-19

0
324

Avui han entrat en vigor les noves restriccions aprovades per la Generalitat degut a la situació de la Covid-19. Les mesures es van publicar dissabte al DOGC i afecten principalment a les trobades de familiars i amics, al confinament perimetral i nocturn, a l’esport i a la restauració.

A les trobades es manté el màxim de sis persones, excepte el dies 24, 25, 26 i 31 de desembre i 1, 5 i 6 de gener, que es permet un màxim de deu persones de dues bombolles de convivència.

Pel que fa a la mobilitat interior, del 23 de desembre al 6 de gener, el confinament serà comarcal durant tots els dies, tot i això es permetrà el desplaçament per visita de familiars mantenint la bombolla de convivència.

El que sí es manté és el confinament perimetral de Catalunya, es manté la restricció d’entrada i sortida a excepció de la mobilitat essencial. Exclusivament, del 23 de desembre al 6 de gener, es permet la circulació per a desplaçaments a territoris que siguin lloc de residència habitual de familiars o persones properes dels qui es desplacin.

El confinament nocturn es manté de 22 h a 6 h, tot i això la Nit de Nadal i Cap d’any començarà a la 1 h i la Nit de Reis començarà a les 23 h.

La restauració és una de les activitats que han de modificar el seu horari a partir d’avui dilluns, 21 de desembre. Els bars i restaurants només poden obrir de 7.30 a 9.30 h i de 13 a 15.30 h. Les terrasses poden estar ocupades al 100% i els espais interiors al 30%. Pot haver un màxim de quatre persones per taula, sis els dies assenyalats. Fora d’aquest horari es permet la recollida al local fins a les 22 h i l’entrega a domicili fins a les 23 h.

Pel que fa l’esport es permet un 50 % d’aforament a l’aire lliure i un 30 % a espais tancats, en aquesta darrer cas, les activitats han de ser amb mascareta.

Publicitat