Diumenge, 27 novembre 2022
12.3 C
La Llagosta

Les fortes pluges de divendres van causar alguns problemes a la nostra localitat

Les afectacions per la tempesta van ser sobretot a la via pública. A la Llagosta van caure divendres 170 litres d’aigua per m2, segons les dades recollides pel llagostenc Raúl Gomáriz, aficionat a la meteorologia. A poblacions veïnes es van acumular també importants quantitats d’aigua, com a Ripollet, on van caure 300 litres; Mollet del Vallès, on van superar els 100; o Montcada i Reixac, la població més afectada, on es van superar els 250 litres.

La Policia Local de la Llagosta ja va actuar de manera preventiva des de primera hora de la tarda, tallant els punts més conflictius de la nostra localitat quan hi ha episodis de fortes pluges, l’accés a la Llagosta sota la C-17, el camí cap al cementiri que passa sota l’autopista C-33 i el pas que travesa la riera Seca sota la línia ferroviària Barcelona-Vic, en aquest cas van haver d’avisar al propietari d’un vehicle que estava mal estacionat i corria perill per la crescuda de la riera.

Tot i això, la primera actuació va arribar abans de les 14 h, quan un vehicle es va quedar atrapat sota la C-17. Una mica abans, la Brigada Municipal d’Obres ja va haver d’actuar a l’Escola Les Planes, on va entrar l’aigua en algunes dependències.

Passades les 17 hores, els problemes es van incrementar. El pas a nivell que connecta el carrer de la Florida amb Federico García Lorca es omplir de fang i la Policia va haver d’avisar Adif perquè efectués la neteja. Els magatzems del Mercat Municipal també van patir els efectes de la pluja i va caldre l’actuació de la Brigada.

La mobilitat es va veure afectada als carrers de la Llagosta, la més destacada va ser al carrer de Girona, on l’aigua va fer saltar una tapa del clavegueram al mig del carrer i l’aigua acumulada a les portes de l’estació, on també es va inundar el pas sota les vies. En aquest cas, va caldre l’actuació de Protecció Civil. El pas sota l’autopista es va negar ja que les bombes van deixar de funcionar i l’aigua acumulada impedia el pas per posar-les de nou en marxa. No va ser fins abans de la mitja nit que la patrulla de la Policia Local no va poder rearmar les bombes per extreure l’aigua.

El refugi de gats d’Animalets també va patir les conseqüències de la tempesta, posant en perill les instal·lacions i alguns dels gats acollits. Els Bombers i persones voluntàries van actuar per treure aigua del refugi, que ja ha recuperat la normalitat.

Feines de neteja

Els problemes per l’aiguat de divendres van continuar l’endemà. Durant aquest dia va continuar la neteja dels llocs més afectats. Tot i estar tallat el pas d’accés a la Llagosta sota la C-17, un conductor es va saltar la prohibició i es va quedar atrapat. La Policia va anar a socórrer l’infractor, que a més va donar positiu d’alcoholèmia.

En aquest mateix pas, va ser necessària l’actuació de Protecció Civil per treure l’aigua, ja que les bombes de drenatge van deixar de funcionar. L’aigua es va acabar de treure al vespre i quedava pendent la neteja del fang, que es va fer a primera hora del matí de diumenge. Abans de les 11 hores, ja estava restablert el pas de vehicles amb normalitat.

Publicitat

Publicitat