Els alcaldes del Baix Vallès demanen prudència durant aquestes festes

0
404

El Consell d’Alcaldes de la Fundació Sanitària Mollet es va reunir ahir per fer un seguiment de la situació de la Covid19 en tot el territori i concretament en el centre de salut molletà. De forma unànime, els alcaldes dels 11 municipis de referència de l’Hospital de Mollet, entre ells el de la Llagosta, Óscar Sierra, van coincidir en fer una crida conjunta a la prudència i a la responsabilitat ciutadana, amb especial èmfasi en aquestes festes que s’aproximen.

Durant el transcurs de la reunió es van donar les dades actualitzades de les xifres territorials en el Baix Vallès en relació a la Covid19, que han anat en clara davallada l’últim mes, coincidint amb l’aplicació de les mesures preventives del Departament de Salut. A dia d’avui, el risc de rebrot al Baix Vallès se situa en 137 punts i s’acosta clarament als 100 punts que separen el risc elevat del moderat, unes xifres que no veiem des del passat mes de juliol. Així mateix, la Rt és del 0,61 i permet una davallada continuada del nombre de contagis comunitaris.

També l’Hospital de Mollet ha viscut la materialització d’aquesta tendència a la baixa, amb 18 persones ingressades amb Covid19 en comparació amb els 60 ingressos existents en les mateixes dates el mes anterior.

Malgrat la positivitat d’aquestes dades, el model preventiu del Departament de Salut preveu un nou augment dels ingressos de cara al Nadal i una tercera onada el proper gener. És per aquest motiu que els alcaldes dels municipis de referència de l’Hospital de Mollet han volgut fer èmfasi conjunt en la importància de fer una crida conjunta a la responsabilitat ciutadana i a l’aplicació rigorosa de les mesures de prevenció del Departament de Salut pel benestar i seguretat de tota la ciutadania.

Publicitat