Diumenge, 27 novembre 2022
15.3 C
La Llagosta

La desocupació creix a la Llagosta al mes de novembre

L’atur a la Llagosta es va incrementar al mes de novembre en vuit persones. El nombre de veïns i veïnes de la nostra localitat inscrits a l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG) arriba fins als 981 i la taxa de desocupació se situa en el 15,18 %.

El comportament de l’atur per gènere ha estat força desigual al novembre. El mes va acabar amb deu homes més a l’atur i dues dones menys. Tot i això, el nombre d’homes sense feina és força inferior al de dones, 435 davant 546.

Per franges d’edat, també ha estat força desigual i amb poques variacions, destaca les sis persones noves aturades en el tram de 45 a 59 anys, o les cinc que tenien entre 35 i 39. Les baixades més destacades s’han donat en les persones menors de 20 anys, amb quatre aturades menys, i els que tenien entre 20 i 24, amb tres menys.

Per durada en situació de desocupació sí que les variacions han estat més importants. Les persones que ja fa entre 9 i 12 mesos que estan buscant feina han sumat 27 nous aturats i aturades i ja en son 123. També s’ha incrementat el col·lectiu que fa menys de tres mesos que estan inscrits a l’OTG, que en són 140, disset més que a l’octubre. A la banda contrària es troben les persones que porten a l’atur entre 6 i 9 mesos, que baixa en 25, i les que fa entre 3 i 6 mesos, que en són disset menys. Tot i això, el grup més nombrós és el de persones que fa més de dos anys que estan a l’atur, que ja arriben a les 258.

Per nivell d’estudis no s’ha registrat grans diferències al novembre. Tan sols destaquen les noves sis persones aturades amb estudis tècnics, professionals superiors o estudis postsecundaris, o les quatre menys en els col·lectius de programes professionals i en el d’estudis secundaris.

Pel que fa a sectors econòmics, el major increment s’ha donat al sector serveis, amb set persones més aturades, arribant a les 696; seguit per la construcció, amb tres persones més sense feina, sumant ja 74; l’agricultura es manté amb set aturats; el col·lectiu sense ocupació anterior continuen sent 48; i la industria baixa en dues persones aturades i se situa en les 156.

Al Vallès Oriental, l’atur ha disminuït en 170 persones i ara hi ha 25.565 persones inscrites a l’OTG. La taxa de desocupació baixa fins al 12,94 %.

Publicitat

Publicitat