Diumenge, 27 novembre 2022
15.3 C
La Llagosta

L’Ajuntament adapta la programació de Nadal a la situació de pandèmia

La programació de les festes de Nadal es veurà marcada aquest any per la pandèmia de la Covid-19. Durant els propers dies està previst que es desenvolupin activitats presencials adaptades a la situació i altres virtuals. Des d’aquest divendres, 4 de desembre, fins al 5 de gener, una vintena de propostes organtizades per l’Ajuntament i algunes entitats es portaran a terme.

Una de les activitats que es faran inicialment de forma presencial serà la Cavalcada de Reis. Els Reis Mags d’Orient no faltaran a la seva cita, però la Cavalcada serà diferent en aquesta ocasió. Al recorregut només participaran les carrosses de Melcior, Gaspar i Baltasar. La Cavalcada començarà a les 17 hores i serà més llarga del que és habitual perquè arribarà al major nombre de carrers possibles. Per això, es demana a la població que segueixi la visita dels Reis Mags des dels balcons i que només surtin al carrer, respectant el distancia ment social, els que no tinguin aquesta opció. Tampoc no es llançaran caramels.

Aquest any, com a novetat, els infants podran rebre una videotrucada dels Reis Mags. Aquesta activitat tindrà lloc del 28 al 30 de desembre i del 2 al 4 de gener, de 16 a les 20 hores. Per rebre la videotrucada dels Reis, caldrà inscriure’s prèviament omplint el formulari reserva reis. Aquest servei és exclusiu per a persones empadronades a la Llagosta i està destinat a infants dels 2 als 12 anys.

El 2 de gener, hi haurà possibilitat e portar la carta als Reis. Els Saltats organitzaran un acte al Centre Cultural de les 10 a les 14 hores i de les 16 a les 20 hores. Els nois i les noies que vulguin lliurar la seva carta als Reis s’han d’inscriure abans. La informació es podrà torbar al Facebook dels Saltats.

Aquest any, no se celebrarà el tradicional Pessebre Vivent. L’Associació Pessebre Vivent de la Llagosta muntarà una escena del pessebre de grans dimensions de cartró al balcó de l’Ajuntament entre els dies 16 de desembre i 5 de gener. Els dies 19 i 20 de desembre, la Casa de Andalucía estarà a la plaça d’Antoni Baqué venent productes típics nadalencs andalusos.

L’Associació d’Esdeveniments Culturals organitzarà una nova edició del Passatge de Nadal Noel Le Voyage Magique. L’activitat es farà del 4 de desembre al 5 de gener al Parc Popular. La venda d’entrades es fa al mateix Parc Popular. Com en anys anteriors, es poden aconseguir descomptes en els comerços col·laboradors.

La Regidoria d’Igualtat muntarà el 14 de desembre una xerrada-taller participativa per abordar els estereotips de gènere que es transmeten als infants a través de l’ús de les joguines. L’activitat es farà a través de la plataforma Zomm i per participar-hi cal inscriure’s al formulari joc sexistes.

Activitats virutals d’Infància

La Regidoria d’Infància organitzarà tres activitats virtuals que es podran seguir pel Facebook de l’Ajuntament. Les tres començaran a les 11 del matí. El 22 de desembre es farà un taller de treballs manuals en línia amb les elfes. Els infants de la Llagosta estan convidats a fer la seva pancarta amb el lema Arriba el Nadal. Per al dia 23, hi ha preparat un espectacle musical familiar, connectant en directe amb el Pare Noel i els seus elfs. La darrera proposta tindrà lloc el 24 de desembre i es tracta d’un altre espectacle musical. En aquest cas, veurem la fàbrica de joguines i les aventures d’en Jaime, voluntari que ajuda a preparar els regals.

La Biblioteca de la Llagosta també ha preparat tot un seguit d’activitats adreçades als infants. Els dimecres 9 i 16 de desembre hi haurà dues edicions especials de l’Hora del conte. L’activitat començarà a les 18.30 h i es farà a Can Pelegrí. En cas de no poder-se fer presencial, es transmetrà per les xarxes socials de la Biblioteca. D’altra banda, els dies 12 i 14 d’aquest mes, s’han programat dos tallers de Bibliolab, el primer sobre estampació i l’altre sobre joguines òptiques. En aquest cas, els tallers es faran a la Biblioteca, si la situació ho permet, sinó se suspendrà. Per participar a les activitats de la Biblioteca cal inscriure’s prèviament. Aquest any també s’organitza el sorteig de les Paneres culturals, amb la incorporació de la Panera per a joves, que se suma a l’infantil i la d’adults.

L’Associació VIPS també se suma a la programació amb diverses activitats. El 18 i el 19 de desembre hi haurà sessions amb música electrònica, de 18 h a 1 h, i el dia 31, de 10 a 14 h, faran un programa en directe amb tertúlies, entrevistes i sessions en directe. Totes les propostes es podran seguir per Facebook i Twitch.

Publicitat

Publicitat