Dimarts, 31 gener 2023
9.7 C
La Llagosta

Aspayfacos continua amb la seva activitat, adaptant-se a la nova situació

Aspayfacos, com moltes altres entitats, està adaptant les seves activitats en aquesta època de pandèmia. Les persones amb diversitat funcional, en aquesta segona onada, han fet tot el possible per mantenir els seus espais de relació i convivència.

Durant unes setmanes, davant la impossibilitat de trobar-se per fer activitats en espais tancats, l’entitat va optar per realitzar passejades individuals amb els nois i les noies i les seves monitores. D’aquesta manera, es continuava donant un servei d’atenció fora de l’àmbit familiar, ajudant a normalitzar els hàbits davant la pandèmia. Aquesta teràpia assistencial permetia atendre a les catorze famílies que precisaven del servei.

Activtats al local de l’avinguda del Turó.

L’Ajuntament de la Llagosta va oferir a Aspayfacos sumar el Nou Casal a l’espai que té cedit a l’entitat a l’avinguda del Turó. D’aquesta manera, van poder reprendre les seves activitats amb més normalitat complint amb les mesures establertes, com ara reunir-se en grups de sis persones com a màxim. Ara, es troben només al Nou Casal, en grups de deu, i les quatre monitores, distribuïts per tot el centre. Amb aquestes mesures, l’entitat vol mantenir el projecte per afavorir la socialització de les persones amb diversitat funcional i fer activitats adaptades a les seves necessitats. La renovació del projecte és constant, per adaptar-se en tot moment a les normatives preventives causades per la Covid-19.

Calendari 2021

L’entitat ha decidit aquest any no fer el calendari per al 2021. La impossibilitat d’interactuar amb altres persones, comerços o entitats, els ha impedit realitzar activitats socials per il·lustrar el calendari. Un altre factor que ha influït en aquesta decisió és la dificultat per vendre el calendari en aquesta situació. Aspayfacos haurà de trobar altres fórmules per finançar el seu projecte, ja que tampoc han pogut realitzar altres activitats per recaptar fons, com ara la venda de roses per Sant Jordi.

Actualment, divuit famílies formen part d’Aspayfaocs, tot i que algunes d’elles, per precaució davant la Covid-19, no porten ara als seus fills i filles a les activitats. Unes activitats que, tant pel benestar de les persones participants com de les seves famílies, són ara més necessàries que mai per trencar l’aïllament que poden sentir.

Publicitat

Publicitat

Més notícies