L’Ajuntament avança als comerciants les ajudes que tindran al seu abast per pal·liar la crisi

0
617

L’Ajuntament de la Llagosta destinarà 100.000 euros a ajudar als comerciants locals que hagin patit o estiguin patint dificultats per la Covid-19, provocades pel tancament temporal dels seus negocis. L’alcalde, Óscar Sierra, ha explicat aquesta tarda en una reunió telemàtica amb els botiguers les principals característiques d’aquestes subvencions, que formen part del Pacte per la reconstrucció econòmica i social de la Llagosta.

Les bases de la convocatòria per optar a aquests ajuts adreçats al sector comercial, restauració i serveis minoristes del municipi de la Llagosta ja han estat aprovades i es troben en fase d’exposició pública a efectes de presentació d’al·legacions i suggeriments.

Les bases regulen i fixen els criteris i el procediment de sol·licitud, tramitació, concessió, pagament i justificació de les subvencions que atorgarà l’Ajuntament de la Llagosta, a través de la Regidoria de Comerç i Consum, destinades a subvencionar tots aquells operadors comercials i de serveis que hagin vist afectada la seva activitat de forma significativa com a conseqüència de les mesures adoptades per altres administracions per contenir la propagació de la pandèmia de la Covid-19.

Termini de presentació

El termini de presentació de sol·licituds s’iniciarà el 15 de desembre de 2020 i finalitzarà el 31 de desembre de 2020, una vegada aprovades definitivament les bases i la convocatòria dels ajuts. Les sol·licituds s’han de presentar a la seu electrònica de l’Ajuntament de la Llagosta, mitjançant tràmit electrònic que es posarà a disposició dels comerciants.

El límit màxim subvencionable és de mil euros per establiment. En funció del nombre de sol·licituds presentades i acceptades, es determinarà l’import exacte de la subvenció per establiment, atenent a l’import total de la partida dividit entre el nombre d’establiments acceptats.

Altres ajuts al sector comercial

A la reunió d’aquesta tarda, l’alcalde també ha comentat que l’Ajuntament destinarà 60.000 euros més a una campanya per incentivar les compres al municipi durant el proper Nadal. “Volem que una part important de les compres de Nadal es quedi a la Llagosta, la nostra economia ho necessita”, ha dit l’alcalde.

Per la seva banda, la regidora de Comerç, Isabel Rodríguez, ha explicat que també es treballa en la creació de dos Marketplace perquè tots els comerços del poble que vulguin puguin vendre per Internet. Rodríguez creu que “s’obre una bona oportunitat als negocis locals per guanyar mercat i competir amb altres plataformes de venda online, amb la confiança del comerç de proximitat”.

Publicitat