Diumenge, 27 novembre 2022
12.3 C
La Llagosta

Els comerciants de la Llagosta tindran a la seva disposició un web per fer venda on line

L’Associació de Municipis de l’Eix de la Riera de Caldes (AMERC), de la qual forma part l’Ajuntament de la Llagosta, està preparant una plataforma web perquè els comerços dels municipis associats puguin vendre en línia tots els seus productes o serveis, sense cap tipus de cost per als comerços.

Els comerços de la Llagosta, Caldes de Montbui, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat tindran l’oportunitat de tenir la seva pròpia botiga virtual personalitzable. La web permetrà explicar les principals característiques del negoci, introduint fotos de l’establiment, un text de presentació, paraules clau que l’identifiquen, així com les xarxes socials. No hi ha límits quant a productes a pujar, però han d’anar acompanyats de la descripció i el preu.

El comerciant rebrà els avisos de les comandes per Whatsapp o per correu electrònic i el pagament es podrà fer per bizum, targeta bancària o pagament en el punt d’entrega. Pel que fa al repartiment dels productes, cada establiment decideix com vol realitzar-lo, d’entrada la plataforma no oferirà la logística, i serà el comerç qui decidirà si reparteix a domicili o es recull a la botiga.

El comerços i negocis interessats de la Llagosta poden introduir les seves dades en un formulari per tal d’activar el seu comerç. 

Suport municipal en temps complicats

Des de l’AMERC són conscients que no són moments fàcils pel comerç local. Les restriccions a l’activitat presencial, i les condicions canviants en quant aforament i horaris, compliquen l’activitat comercial ordinària. És per això que, des de l’AMERC, han cregut necessari impulsar aquest marketplace que permeti a tots els establiments comercials del territori tenir la seva pròpia botiga en línia.

L’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, ha manifestat que “des dels ajuntaments apostem per facilitar recursos als comerços locals per entrar al canal online. Tots els comerços de la Llagosta que vulguin podran vendre a Internet, esperem que s’apuntin molts”.

Per a la regidora de Comerç i Consum, Isabel Rodríguez, “és una oportunitat per a que el comerç local pugui competir a Internet, amb l’avantatge de que són comerços de proximitat que ja coneixem”.

Aquest projecte el fan col·laborativament els sis ajuntaments de l’entorn de l’Eix de la Riera de Caldes. En aquesta àrea no tan sols hi viuen prop de 90.000 persones, sinó que hi treballen diàriament més de 40.000 persones. Per tant, el mercat potencial és significatiu.

Formació en línia per a comerciants

Paral·lelament al llançament del web, l’AMERC ha posat en marxa un seguit de cursos per millorar o reforçar el coneixement i recursos sobre la venda en línia. La inscripció és gratuïta i es pot fer al mateix web de l’AMERC. La primera formació es farà el 13 i el 20 novembre i tractarà sobre els conceptes de l’e-comerç i les seves opcions. El 16 de novembre es farà el segon, que consistirà en un taller pràctic de fotografia creativa. El darrer curs programat anirà sobre les modalitats de pagament i tindrà lloc el 18 de novembre.

Publicitat

Publicitat