L’atur baixa per segon mes consecutiu a la Llagosta

0
508

L’atur a la Llagosta va disminuir al mes d’octubre en deu persones. A final del mes passat, hi havia a la nostra localitat 973 persones inscrites a l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG). Això representa una taxa de desocupació del 15,06%.

Respecte a les dades d’ara fa un any, la Llagosta ha vist com la desocupació s’incrementava en 131 persones. En aquest temps hi hagut molts alts i baixos en el nombre de persones sense feina a la nostra població. Si mirem les dades d’aquest 2020, veiem que l’any va començar amb petites variacions, tres aturats més al gener, vuit menys al febrer i, amb l’arribada del coronavirus, es va registrar un fort increment, amb 75 persones més aturades al mes de març. A l’abril, la situació es va agreujar i van ser 131 persones més les que es van sumar a l’atur. Al maig, el creixement es va alentir, però no va parar, i va sumar 25 persones més sense feina, arribant a les 1.074 aturades.

Canvi de tendència

El canvi va arribar amb l’època estival. Al juny vam veure la primera davallada de l’atur en temps de Covid-19, baixant en 34 persones. Al juliol es va registrar un descens de 71 persones sense feina i a l’agost es va incrementar en 38. Ara, portem dos mesos consecutius de baixada, 20 al mes de setembre, registrant ja menys de 1.000 persones aturades, i deu al mes d’octubre, deixant l’atur en les 973 persones.

Les dades de la desocupació del mes passat mostren que l’atur femení ha baixat, amb un descens de divuit dones, mentre que el masculí s’ha incrementat, amb vuit homes més aturats.

Per edats, pràcticament totes les franges han experimentat una baixada en el nombre de persones desocupades, excepte la de 55 a 59 anys, que ha crescut en cinc, i les de 20 a 24 i de 60 a 64, que s’han incrementat en tres cadascuna de les franges.

Per temps en situació d’atur, el comportament ha estat força desigual. Ens trobem amb dos col·lectius que han baixat el seu nombre de registrats a l’OTG, els que porten menys de tres mesos aturats, que en son onze menys, i els que fa entre tres i sis mesos que no tenen feina, que en son 68 menys. En sentit contrari tenim les persones que porten a l’atur entre sis i nou mesos, que s’han incrementat en 33, i les que fa entre nou i dotze mesos que estan sense feina, que pugen en 27.

Per sectors econòmics, l’agrícola es manté en set persones sense feina; l’industrial en té 158: la construcció s’incrementa en dues i passa a tenir 71 persones aturades; el sector serveis baixa en onze persones aturades, tot i això continua sent les que més aturats registra, amb 689; per últim, el col·lectiu sense ocupació anterior baixa en una persona i ara té 48 persones aturades.

Al Vallès Oriental, l’atur ha baixat a l’octubre en 44 persones. El nombre de vallesans i vallesanes sense feina s’ha situat en 25.735. La taxa d’atur baixa fins al 13,03%

Publicitat