Dissabte, 02 març 2024
13.9 C
La Llagosta

L’Hospital de Mollet té 72 persones ingressades amb Covid-19

L’Hospital de Mollet té 72 persones ingressades amb Covid-19, 18 persones més que dijous passat. En els darrers dies s’han donat 29 altes, amb un total de 637, i hi han hagut quatre defuncions respecte a la setmana passada. Segons dades de la Generalitat de Catalunya, el risc de rebrot al Baix Vallès segueix augmentant i ja ha superat els 1.100 i la taxa de contagi (Rt) és d’1,5.

Malgrat la situació epidemiològica, l’hospital molletà ha pogut mantenir l’activitat quirúrgica i de consultes externes tot i que ha pres algunes mesures concretes per poder donar una millor resposta a la situació sanitària actual. D’entre elles, se segueix recuperant activitat endarrerida durant la passada primavera i, si és necessari, es prioritzaran cirurgies majors ambulatòries; s’ha ampliat un 25% la dotació de llits, concretament a les Unitats 2 i 3 d’hospitalització, on es concentra l’activitat Covid; es mantenen les restriccions d’accés a l’hospital a acompanyants i visites anunciades la setmana passada, exceptuant els menors i les persones que necessitin acompanyant per motius específics; i es redueix l’horari d’hospital de dia a les tardes i d’hospital a domicili. 

Aquestes mesures estaven previstes en el Pla de Contingència operatiu des de primers d’octubre, que ahir dimarts va ratificar el Patronat de l’FSM en una reunió extraordinària celebrada en línia per tal de fer seguiment de la situació epidemiològica i donar suport a les mesures contemplades al pla.

Per altra banda, l’atenció al part de l’Hospital de Mollet s’atendrà de forma temporal a l’Hospital Universitari Parc Taulí de Sabadell o a l’Hospital General de Granollers respectivament segons si el pacient procedeix del Vallès Oriental o Occidental. Aquesta mesura, promoguda pel Servei Català de la Salut, busca concentrar els parts en determinats hospitals davant l’augment gradual de casos de la COVID-19 de les últimes setmanes en tot el territori.

L’Hospital de Mollet mantindrà les consultes pel control de la gestació (ecografies i seguiment de l’embaràs) i les urgències d’Obstetrícia, Pediatria i Ginecologia.

Publicitat

Publicitat

Més notícies