Diumenge, 27 novembre 2022
15.3 C
La Llagosta

L’Hospital de Mollet prohibeix les visites d’acompanyants per l’agreujament de la pandèmia

Durant l’última setmana i, segons dades de la Generalitat, el Baix Vallès ha passat a tenir un risc de rebrot molt elevat (793,9 punts) i la taxa de contagi ha augmentat fins a 2,06 punts, gairebé el doble que la setmana passada. L’Hospital de Mollet també ha acusat aquesta situació, augmentant el nombre d’ingressats per la Covid-19 a 41 persones.

Degut a aquesta situació i a l’alt risc de contagi del territori, s’han posat en marxa unes mesures temporals pensades per la seguretat de les persones ateses en el centre sanitari mentre duri aquesta situació:
-Es manté l’activitat de consultes externes i de l’àrea quirúrgica amb normalitat.
-S’amplia la zona d’hospitalització dedicada a les persones amb Covid-19.
-No es permetran visites d’acompanyants a les unitats d’hospitalització, urgències, semicrítics i consultes externes de l’Hospital de Mollet.
-Per tal de mantenir la comunicació amb els familiars i/o acompanyats, s’informarà via telefònica de la situació i de la informació mèdica de la persona atesa.
-Es seguirà insistint que tota persona que accedeixi al centre sanitari haurà de portar una mascareta quirúrgica col·locada adequadament tapant la boca i el nas i s’haurà de realitzar una higiene de mans abans d’accedir a qualsevol sala d’espera o consulta. És important mantenir les distàncies de seguretat a les sales d’espera.
-Igualment, en els accessos a cada espai hi ha punts d’higiene de mans i s’han reforçat amb comunicació visual les mesures a prendre.
-Segueix en marxa el programa Suport Covid per a pacients, familiars i professionals, en aquells casos en els quals es detecti una necessitat de suport.

Aquestes mesures estaven previstes en al Pla de Contingència del centre sanitari, que s’adapta en funció del risc de rebrot del territori i de la situació en cada moment de l’hospital.

A la nostra localitat, l’índex de risc de brot de Covid-19 és molt alt (770,69). En els darrers set dies s’han diagnosticat 40 casos amb PCR, i en els darrers 14 dies, 63. La incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants és de 415,43. La taxa de reproducció de l’epidèmia ponderada setmanalment és d’1,83 (l’epidèmia creix si és superior a 1).

Publicitat

Publicitat